Predpoveď počasia: Pozor na hrozbu, od utorka to konečne príde

    0
    SHMÚ varuje pred poľadovicou (ilustračné foto). (Autor: iStockphoto)

    “Už v utorok postúpi od západu nad naše územie studený front, ktorý rozruší inverziu teploty vzduchu a prinesie aj zrážky,” uviedol SHMÚ. Na juhozápade Slovenska bude v nižších polohách skôr pršať alebo padať dážď so snehom. “Môže sa tvoriť aj poľadovica,” upozorňujú meteorológovia.

    “Keďže v ďalších dňoch bude prevládať pomerne čerstvé západné až severozápadné prúdenie, v nižších polohách, najmä na juhozápade územia Slovenska, dôjde postupne k výraznejšiemu otepleniu,” približuje SHMÚ. Najviac to ľudia pocítia na prelome januára a na začiatku februára.

    “Aj podľa ansámblovej predpovede to vyzerá tak, že v najteplejších oblastiach juhozápadného Slovenska by maximálna teplota vzduchu už v závere januára mohla atakovať hranicu desiatich stupňov Celzia,” uvádza SHMÚ. Meteorológovia však dodávajú, že neurčitosť predpovede je stále pomerne veľká.

    V nedeľu bolo na horách slnečno a v stredných polohách teplota vzduchu vystúpila nad nulu. V nižších polohách bola nízka oblačnosť a hmla. “Najteplejšie bolo v tatranskej oblasti a na Orave. Najvyššie maximum teploty vzduchu sme zaznamenali v obci Oravské Veselé, a to sedem stupňov Celzia,” hovoria meteorológovia. Najchladnejšie bolo na Spiši v obci Hrabušice v okrese Spišská Nová Ves, teplota vzduchu tam nevystúpila ani na mínus päť stupňov Celzia.

     

    - Reklama -