Pred smrťou zachránil Britku jej moslimský odev. Slovákovi, ktorý ju napadol a znásilnil, hrozí doživotie

    0
    Ilustračné foto: Moslimovia v Británii (Autor: ReproFoto: youtube)

    Jeden z prípadov, ktorý sa stal v marci tohto roka vo Veľkej Británii, má na svedomí Slovák. 21-ročný Zdenko Turtak, brutálne napadol a znásilnil 18-ročné dievča v anglickom meste Leeds. Po brutálnom útoku, pri ktorom mladá žena utrpela 18 úderov kameňom do hlavy, upadla do kómy a mala zlomenú aj panvovú kosť. Páchateľ sa po krutom čine vrátil na Slovensko, kde ho len deň po vydaní medzinárodného zatykača zatkla polícia a vydala ho do Veľkej Británie.

    Turtak sa pred súdom v Británii priznal k tomu, že obeti spôsobil ťažké zranenia s úmyslom ju znásilniť, ale odmietol obvinenia z pokusu o vraždu. Podľa britského portálu Daily Mail sa obvinený osobne na procese nezúčastnil. Za to, že sa násilníka podarilo chytiť tak rýchlo, vďačia vyšetrovatelia záznamu z bezpečnostných kamier, ktoré páchateľa zachytili krátko po čine. Do pátrania, ktoré nakoniec ukončili až slovenskí policajti, sa zapojili aj stovky mužov zákona v Anglicku. 21-ročnému Slovákovi hrozí v Británii za jeho čin doživotie.

    Prežila vďaka hidžábu

    Žena, ktorá mala v čase brutálneho útoku len 18 rokov, po takmer 20 úderoch tupým predmetom do hlavy upadla do kómy, z ktorej sa prebrala. „Nebola som schopná prestať myslieť na to, čo sa stalo. Nemôžem spať, pretože to mám stále pred očami,“ povedala obeť pre britské médiá ešte v lete. Podľa vyšetrovateľov ju pred smrťou zachránilo len to, že mala na sebe oblečený hidžáb, teda tradičnú časť oblečenia moslimských žien, ktorá im zakrýva vlasy a hlavu.

    - Reklama -