Preč! Preč! Utekajte! Nemecký Bild prináša podrobnosti o útoku v Münsteri

    0
    Dodávka, ktorou páchateľ vrazil do skupiny ľudí v meste Münster (Autor: TASR)

    Vyšetrovatelia našli v byte 48-ročného Jensa R., ktorý žil v regióne Sauerland na západe Nemecka, kalašnikov. Kým podnikol útok, ktorému padli za obeť dvaja ľudia, pokúsil sa o samovraždu. Vyšetrovatelia teraz budú hľadať odpoveď na otázku, či sa Jens R. pokúšal o samovraždu, ktorej padli za obeť aj ďalší dvaja ľudia, alebo či išlo o teroristický útok. Polícia vraj mala Jensa R. v hľadáčiku pre jeho kontakty s pravicovými radikálmi.

    „Počul som hlasnú ranu. Potom začali ľudia kričať ,Bože môj!‘ a utekali. O chvíľu dorazili na miesto hliadkové vozidlá,“ opísal svedok útok v Münsteri. „Boli sme s priateľmi na výlete na bicykloch a zrazu k nám pribehli ľudia a kričali: ,Preč! Preč! Utekajte! To je hrôza!‘ Tak sme utiekli. Veľa sme toho nevideli, báli sme sa, že je niekde bomba,“ doplnila 21-ročná študentka Lena.

    Starostu Münsteru Markusa Lewa ohromilo, aké veľké množstvo ľudí v meste chcelo darovať krv, aby pomohlo zraneným.

    Nakoniec denník Bild pripomína, že presne pred rokom, 7. apríla 2017, došlo k podobnému útoku v Štokholme, hlavnom meste Švédska. Vtedy útočník ukradol kamión a narazil do ľudí na rušnej triede severskej metropoly. Zabil päť ľudí. Bild si kladie otázku, či ide len o zhodu náhod, alebo medzi oboma útokmi existuje nejaká spojitosť.

    Celý text si môžete v nemčine prečítať TU.

    - Reklama -