Pre štrajk v Belgicku bol zrušený aj let z Bratislavy do Bruselu, plán letov mení aj v Budapešť

    0
    Letisko M. R. Štefánika (Autor: TASR)

    “Letecký dopravca Ryanair dnes zrušil z dôvodu generálneho štrajku verejných služieb v Belgicku odlet z Bratislavy do Bruselu-Charleroi o 7.00 h aj prílet z Bruselu-Charleroi do Bratislavy o 11.00 h,” priblížila Ševčíková. Letecká spoločnosť zároveň podľa jej slov e-mailom a textovou správou informovala cestujúcich o ďalších možnostiach – o možnosti vrátenia ceny za letenku, o možnosti zmeniť rezerváciu letu na najbližší voľný let, alebo na dostavenie sa do destinácie alternatívnou trasou.

    Stredajší celoštátny štrajk v Belgicku sa dotkol aj niekoľkých leteckých spojov medzi Belgickom a maďarským hlavným mestom, informovala agentúra MTI. Nízkonákladová spoločnosť Wizz Air preložila stredajší spoj z Budapešti do Bruselu s odletom o 18.45 h na štvrtok ráno o 06.00 h, pričom let Wizz Airu do Budapešti s odletom z Bruselu o 21.25 h takisto preložili na štvrtok na 08.40 h. Podľa informácií spoločnosti Budapest Airport belgické aerolinky Brussels Airlines na deň štrajku zrušili všetky tri letecké spoje s Budapešťou.

    Belgicko je v stredu poznačené celonárodným štrajkom, ktorý zvolali tri veľké odborové centrály na znak nesúhlasu so slabým rastom platov v období rokov 2019-20. Podľa informácií, ktoré prinášali predpoludním domáce médiá, štrajk “paralyzoval” letiská, námorné prístavy a železničnú dopravu, keďže nepremáva polovica vlakov a dve najväčšie letiská v krajine – v Bruseli a v Charleroi – zostali zatvorené. Štrajk sa však nedotkol premávky medzinárodných vlakov Thalys a Eurostar, ktoré spájajú Brusel so susednými krajinami.

    - Reklama -