Pre mňa ste hlupáci a zbabelci. Ficovi ľudia, odkazuje kritikom protestov režisér Nikita Slovák

    0
    Režisér Nikita Slovák počas skúšania s herečkou Kristínou Turjanovou (Autor: archiv N.S.)
    „Čítam na FB (Facebooku) hlúposti o anarchii aj od ľudí, ktorých som si doteraz vážil. Od ľudí, ktorí zabudli, ako Fico penil a vykrikoval, že bude deložovať Dzurindu z úradu vlády, zbieral proti nemu podpisy. Len vtedy to nikto nenazýval prevrat. Bojíte sa o Smer, ktorý nas už desať rokov okráda tak, že to uráža ľudskú dôstojnosť,“ píše Slovák v úvode statusu. 
     
    Režisérovi sa nepáči, že na ľudí, ktorí sa účastnia protestov proti vláde, sa nie zriedka hrnie kritika na sociálnych sieťach, ale aj v reálnom živote. 
     
    Dávku kritiky schytal v statuse Nikitu Slováka aj Smer-SD, ktorý po tlaku ulice nakoniec pristal na rekonštrukciu vlády bez Roberta Fica a Roberta Kaliňáka. Premiérom bude Peter Pellegrini a ministrom vnútra Tomáš Drucker, ktorý šéfoval rezortu zdravotníctva. Novú vládu menuje prezident už vo štvrtok (22. 3.). Slovák si myslí, že ani obhajoba typu Smer má aspoň odborníkov, nie je dostatočná. 
     
    „V krčmách šomrete, že Smer má aspoň odborníkov. Ministra, ktorý roky drancuje pre kšefty lesy, druhého ministra s kvalifikáciou brusič, ktorý prehliadal dva roky utrpenie detí v hororovom detskom domove, ďalší vo veľkom kšeftoval s podvodníkmi a stal sa symbolom hanby polície. Za jediného slušného ministra, ktorý, mimochodom, odišiel sám, nevie Smer nájsť adekvátnu náhradu. Toto sú profesionáli? Vy si myslíte, že toto je budúcnosť Slovenska?“ pýta sa režisér na sociálnej sieti. 
     
    Najtvrdší útok na celú koalíciu nasleduje v závere statusu plného kritiky. „Držia ich pokope len peniaze. Čo sa týka SNS, keby nebolo ĽSNS, asi by sme ťažko hľadali v parlamente niekoho hlúpejšieho, len takzvaný Slotov ťah na bránku (rozumej peniaze) im ostáva,“ zaútočil Nikita Slovák na národniarov aj kotlebovcov jednou vetou. 
     
    Nechýba ani odkaz pre všetkých, ktorí sú proti protestom a označujú ich za anarchiu. „Vaše deti vás raz budú mať za zbabelcov, lebo ste im zničili život, aj keď pochybujem, že sa im priznáte s tým, že v dobe, keď každý, kto mal štipku inteligencie a hrdosti chcel pád tejto vlády, iba vy ste trepali o Sorosovi a anarchii. Urážajte sa, myslite si o mne čokoľvek, pre mňa ste hlupáci a zbabelci. Ficovi ľudia,“ odkázal režisér na Facebooku. 
     
    - Reklama -