Pre akých ľudí to vlastne robia smeráci? Opravte si svoje predvolebné heslo, vyzýva ich europoslanec

    0
    Miroslav Mikolášik, poslanec EP (KDH) (Autor: SITA)

    Podľa europoslanca aj vo vládnej strane tušia, že odfajknutie sociálnych sľubov na premiérovej nástenke akosi nestačí. Preto sa Smer na bilbordoch pýši heslom: Robíme pre ľudí. To je podľa Mikolášika prinajmenšom diskutabilné.

    Stále sme na chvoste

    „Nie je isté, či heslo bude dostatočne čitateľné aj pre vodičov na doplátaných a výmoľmi zničených starých cestách okolo Rimavskej Soboty či Rožňavy, ktorým dostavanie rýchlostnej cesty odsunuli do nedohľadna. A to aj napriek tomu, keď je zjavné, že oblasti, ktoré sú bez kvalitných ciest, dlhodobo dominujú štatistikám nezamestnanosti. No to ani zďaleka nie je najväčšia chyba onoho hesla,“ upozorňuje europoslanec vo svojom blogu na webe denníka Sme. Treba sa totiž zamyslieť, čo všetko dôležité tento štát pre ľudí neurobil. Napríklad transplantácie orgánov. V ich počte sme totiž stále na chvoste európskych krajín, lebo ako uvádza Mikolášik, zo strany zdravotných poisťovní chýba finančné ohodnotenie transplantačných koordinátorov. „Títo, inak na plný úväzok pracujúci lekári, darcov vyhľadávali len pre dobré srdce a zadarmo. Na milión obyvateľov tak u nás našli len 13,1 darcu, kým vo vyspelých krajinách Európskej únie je to 20,3 darcu,“ vyrátava europoslanec.

    V odhaľovaní hriechov slovenského zdravotníctva pokračuje ďalej. A netýka sa to len slávnej tety Anky, s ktorou bývalý riaditeľ Všeobecnej zdravotnej poisťovne Marcel Forai uzatvoril zmluvy, čo ho napokon stálo teplé miestečko. Mimochodom, na odmenách si prilepšil viac ako samotný premiér. Ale to, v čom takisto zaostávame za ostatnými krajinami, je napríklad platenie za zdravotnícke pomôcky. Z krajín V4 sme totiž v tomto smere najdrahší. Europoslanec teda odporúča, čo môže vládna strana urobiť, aby bolo heslo pravdivé. Ak totiž pracujú smeráci pre ľudí, treba doplniť, pre akých. Podľa Mikolášika totiž robia pre ľudí, ale takých ako napríklad Marcel Forai.

    Nepomôžu ani jesetery

    Odfajkovaná nástenka so zníženým DPH na základné potraviny podľa Mikolášika tiež nie je ktovieakým výsledkom poctivej smeráckej práce. „Zoznam podľa mocných základných potravín, kde propagačne pred voľbami znížili DPH, no neobsahuje ani gram ovocia či zeleniny a ušetrí ľuďom na jednom nákupe maximálne pár centov, sa ako adekvátna pomoc pre zvyšok Slovenska v porovnaní s tisícami, ktorými vládna strana prispela svojim, neráta,“ odkazuje vládnej strane europoslanec. A to ani vtedy, ak sú na zozname jesetery alebo ostrieže.

    Najmä, keď každú fajku Ficovho sociálneho balíčka budeme musieť zaplatiť. Ako sa navyše vyjadril minister hospodárstva Vazil Hudák, očakáva sa, že nová vláda bude musieť prísť s novým konsolidačným balíčkom.  Podľa europoslanca sú tak len dve možnosti na úpravu smeráckeho hesla. „Marketing vládnej strany, ak chce byť pravdivý, má na úpravu hesla dve alternatívy – buď doplní heslo na Robíme pre svojich ľudí, alebo vyjde z Hudákových slov a dodá k nemu slovíčko – dlhy,“ odporúča Mikolášik.
     

    Celý blog Miroslava Mikolášika si môžete prečítať TU.

    - Reklama -