Pre Lipšica je výpoveď exsiskára dôveryhodná. Aj sa chránil, podotýka

    0
    Daniel Lipšic ako právny zástupca TV Markíza pred hlavným pojednávaním vo veci údajného falšovania zmeniek 17. októbra 2019 v Bratislave. (Autor: TASR)

     

    Ako poukázal, v relevantných častiach ju potvrdzuje komunikácia zo šifrovanej aplikácie Threema, ako aj zaznamenané rozhovory s Marianom K. vo väzbe.

    „To, čo on spomínal v závere spontánnej časti výpovede, je verifikované objektívnymi dôkazmi nachádzajúcimi sa v spisovom materiáli,” skonštatoval.

    Tóth bol podľa jeho slov niekoľko rokov pravdepodobne najbližší spolupracovník obžalovaného Mariana K.

    „Nemal tiež motív ho inkriminovať, a zrejme je pravdou, že sa rozhodol spolupracovať s políciou, vydať im veci, ktoré mal v úschove od rodiny Mariana K., až v okamihu, keď prišiel k záveru, že stojí za objednávkou Jána Kuciaka,” povedal Lipšic.

    Pripustil, že chcel chrániť aj sám seba. „Aj tento motív tam bol, ale nemal žiadny spor, práve naopak,” zdôraznil.

    Tóth na súde vypovedal, že nemá najmenšie pochybnosti o tom, že Marian K. a Alena Zs. spoločne zosnovali vraždu novinára Jána Kuciaka. Súdu opisoval celú genézu vzťahu s Marianom K. aj jeho komunikáciu s obžalovanou Alenou Zs. Podľa neho bolo sledovanie novinárov a neskoršia relácia Na pranieri iba krycou legendou určenou na zavraždenie Kuciaka.

    Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní Marian K., Alena Zs., Tomáš Sz. a Miroslav M. Marian K. si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z pomsty za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

     

    - Reklama -