Pre Ficovu vládu robil aj Hrnčiarov človek. Martinský primátor tvrdí, že to nebol dôvod, prečo šla Sieť do vlády so Smerom. A do toho ten Váhostav…

    0
    Andrej Hrnčiar (Autor: SITA)
    Ešte stále primátor Martina, ktorý sa chystá odstúpiť, Andrej Hrnčiar a Jozef Kubinec sú podľa slov podpredsedu parlamentu dobrí kamaráti a vlastnia spolu firmu GEONET, ktorá sa dostala v Martine k pozemkom za trojnásobne nižšiu cenu, ako je ich trhová hodnota. 
     
    Kubinec začal podľa portálu Aktuality.sk zastupovať Národnú diaľničnú spoločnosť (NDS) počas prvej vlády Roberta Fica. V NDS pomáhal Kubinec s výkupom pozemkov pod diaľnicou pri Martine, a to na základe zmluvy, ktorú jeho firma GEO-NET uzavrela s NDS ešte v roku 2008. NDS zastupoval aj v spoločnosti JAKZ, kde je podľa zistení portálu Aktuality.sk šéfom predstavenstva aj akcionárom.

    Aj s Váhostavom

    NDS však nie je jediná, s ktorou kamarát a obchodný spoločník martinského primátora Hrnčiara spolupracoval. Na pozemkoch pod diaľničným úsekom Dubná Skala – Turany, ktoré Kubinec vykupoval, staval Váhostav, spájaný s údajným mecenášom Smeru a podnikateľom Jurajom Širokým. 
     
    Kubinec bol napojený na Váhostav aj cez ďalšiu z firiem, v ktorých pôsobí. Spoločnosť PROGEONET, ktorej je Kubinec spolumajiteľom, predložila v roku 2010 zámer na výstavbu betonárne v Sučanoch a práve tam Váhostav vyrábal materiál na výstavbu diaľnice na úseku Dubná Skala – Turany. 

    Vraj o ničom nevedel 

    Martinský primátor a podpredseda parlamentu Andrej Hrnčiar tvrdí, že o aktivitách svojho obchodného spoločníka Jozefa Kubinca počas prvej vlády Roberta Fica nič nevedel, a odmieta, že by to mohlo akokoľvek súvisieť s tým, že Sieť napriek predvolebným sľubom vstúpila do vlády so Smerom. 
     
    „Bola to jediná možnosť vytvorenia stabilnej vlády na Slovensku s perspektívou štvorročnej práce pre krajinu. O podobe parlamentu a v konečnom dôsledku aj vlády rozhodli ľudia vo voľbách,“ uviedol Hrnčiar.
     
    Hrnčiar podľa portálu Aktuality.sk v minulosti vylúčil aj spoluprácu s Váhostavom, ale jeho brat pritom buduje so Širokého firmou kanalizáciu za 15 miliónov eur. Zákazku dostala firma Hrnčiarovho brata od Turčianskej vodárenskej spoločnosti, ktorej väčšinovým majiteľom je mesto Martin, kde je primátorom práve Andrej Hrnčiar. 
     
    Celý text si môžete prečítať TU.
     
    - Reklama -