Pravicová či ľavicová… Čo to bude mať Beblavý za stranu? Exsaskár Mihál prezradil

    0
    Nezávislí poslanci, zľava Jozef Mihál, Katarína Macháčková, Simona Petrík, Miroslav Beblavý, Viera Dubačová, Zuzana Zimenová a Oto Žarnay (Autor: ReproFoto: YouTube/ euronews)

    „Sme rozhodnutí sa profilovať ako centristická strana. Nebudeme sa orientovať na výrazné konzervatívne ani liberálne riešenia, nebudeme výrazne ani pravicová, ani ľavicová strana. Chceme obsadiť politický stred a prinášať pragmatické riešenia,“ povedal poslanec Jozef Mihál, ktorý je zároveň jeden zo zakladajúcich členov novovznikajúcej politickej strany.

    Podľa informácií týždenníka TREND sa vznikajúca strana sústredí na protikorupčnú agendu, školstvo, zdravotníctvo a sociálno-ekonomickú oblasť. Podpisy na jej registráciu by chceli nezaradení poslanci začať zbierať na jeseň a podľa plánov exliberála by ju chceli predstaviť v novembri. Mihál tiež prezentoval, že majú ambíciu byť celoslovenskou stranou s regionálnymi štruktúrami bez limitovaného počtu uchádzačov, u ktorých sa bude posudzovať predovšetkým čistý štít.

    Nezaradení poslanci sa chcú poistiť. „Aby sme eliminovali špekulatívnych ziskuchtivcov, tak stanovy predpokladajú tiež prípravné členstvo v trvaní jedného roka a riadne členstvo až následne, ak sa člen osvedčí,“ vysvetľuje bývalý minister práce. Podľa jeho slov má strana už aj názov, no stále ho chcú držať v tajnosti.

    Stranu spoločne zakladá sedmička poslancov Národnej rady Slovenskej republiky. Miroslav Beblavý, Simona Petrík, Zuzana Zimenová a Katarína Macháčková zo Siete a Viera Dubáčová s Otom Žarnayom z OĽaNO-NOVA. 

    - Reklama -