Pravica sa zhodla na kandidátovi do župných volieb v nitrianskom kraji

    0
    Ján Greššo (Autor: TASR)

    Všetky strany sa zaviazali, že vypracujú spoločný volebný program tak, aby presadzovali rovnomerný rozvoj všetkých okresov kraja. Pracovať budú v spoločnom poslaneckom klube. Podpísali sa tiež pod možnosť spolupracovať po voľbách s inými pravicovými stranami. Zo spolupráce vylúčili iba strany Smer-SD a stranu Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) i jej prípadných nasledovníkov.

    „Sme radi, že sa v Nitrianskom kraji podarilo nájsť pre pravicu spoločnú cestu. Je to nádherný kraj, s obrovským potenciálom, ktorý zďaleka nie je využitý,“ povedal krajský predseda SaS Radoslav Pavelka. Medzi najväčšie problémy NSK podľa jeho slov stále patria zničené a nekvalitné cesty. 

    Okrem dopravy sa chce koalícia v prípade volebného úspechu venovať aj rozvoju duálneho vzdelávania. „Určite je potrebné riešiť aj problémy nemocníc v kompetencii VÚC. Dôležitým bodom sú domovy sociálnych služieb, kvalita služieb, ktorá sa v nich poskytuje, ale aj ich nedostatok. Nechcem zabúdať ani na podporu turistického ruchu, v ktorom má náš kraj stále viacero nevyužitých možností na jeho rozširovanie a zveľaďovanie,“ doplnil Pavelka.

    Ako uviedol, za SaS kandidujú za poslancov NSK Radoslav Pavelka, Lukáš Čelinák, Ivan Debnár, Roman Tóth, Rastislav Kubica, František Kováčik, František Bartoš a Július Mazán. 

    Pravicové strany v NSK zatiaľ ako jediné zverejnili svoj postup vo voľbách do VÚC. Okrem Jána Grešša oznámil svoju kandidatúru na predsedu NSK aj Milan Belica, ktorý sa bude o funkciu uchádzať s podporou strany Smer-SD. SMK nominovala do krajských volieb svojho podpredsedu a poslanca Zastupiteľstva NSK Ivána Farkasa. Ako nezávislý bude kandidovať Peter Oremus, ktorý je v súčasnosti poslancom v krajskom i nitrianskom mestskom zastupiteľstve. Nezávislou kandidátkou je aj krajská a nitrianska mestská poslankyňa Renáta Kolenčíková.      

    Svoju kandidatúru na post predsedu NSK už oznámil aj Milan Uhrík zo strany ĽSNS. Kandidovanie zvažuje aj Tomáš Galbavý zo strany Most-Híd, ktorý by sa však o post predsedu NSK uchádzal ako nezávislý. Na základe rozhodnutia predsedníctva pôjde do regionálnych volieb samostatne aj SNS, ktorá chce postaviť vlastného kandidáta na predsedu kraja.

    - Reklama -