Prásk. Ľudia sa dozvedajú o ceste Čaputovej do USA. Najluxusnejší hotel, najväčší apartmán, utajený sprievod, dcéry s kamarátkami a prejav sfúknutý za pár desiatok sekúnd

    0
    Zuzana Čaputová (Autor: TASR)

    Čaputová vraj stále tají, kto s ňou bol v USA, píše denník Pravda s poukazom na informácie, ktoré sa mu zatiaľ nepodarilo získať ani prostredníctvom zákonnej žiadosti. Z vecí, ktoré sú však potvrdené, vyplýva, že si Zuzana Čaputová svoju cestu po Spojených štátoch užila.

    Čaputová si luxusný hotel nevybrala, tvrdí kancelária prezidentky

    Z toho, čo sa zatiaľ vie, vyplýva, že Čaputová, ktorú sprevádzala aj jej osemnásťročná dcéra Lea, bývala v najdrahšom hoteli v New Yorku, prestížnom Lexingtone.

    V ňom bola dokonca ubytovaná v tom najluxusnejšom apartmáne, pomenovanom po slávnej herečke Marilyn Monroe. Medzi týmito múrmi sa podľa správ niekdajšia americká hviezda stretávala s prezidentom Kennedym.

    Kancelária prezidentky pre Pravdu uviedla, že štátne náklady na pobyt Čaputovej dcéry neboli, pretože „všetky náklady tam vzniknuté jej hradila pani prezidentka sama“.

    Aj s luxusným hotelom to vraj bolo inak. Čaputová si ho nemala vybrať, ale dostala ho pridelený, pretože bol blízko sídla OSN, kam viedli Čaputovej kroky počas summitu.

     Vystúpenie prezidentky trvalo necelé tri minúty

    Na začiatku októbra sa denník Pravda prostredníctvom infozákona snažil zistiť, kto všetko bol spolu s prezidentkou na palube vládneho špeciálu. Odpoveď vraj neprišla žiadna. Dôvod?

    Do bratislavskej redakcie uvedeného denníka prišla informácia ešte pred odletom na summit OSN, že Čaputovú by mali sprevádzať nielen jej dcéry, ale aj ich kamarátky.

    Pravda tiež uviedla, že sa Čaputová stretla s prezidentom Valného zhromaždenia OSN Tijjanim Muhammadom-Bandem až na naliehanie našich diplomatov.

    Ani tieto informácie kancelária Zuzany Čaputovej nijako nepotvrdila, ale ani nevyvrátila.

    Dodajme, že (čítané) vystúpenie prezidentky bolo na programe 24. 9. 2019 v sídle OSN a trvalo necelé tri minúty.

    Zdroj: pravda.sk

    Ďalšie pikantné detaily nájdete na webe pravda.sk.

    - Reklama -