Pozor na to, čo píšete do e-mailu. Kto to má potom po vás čítať, odkazuje politikom komentátor

    0
    Český premiér Bohuslav Sobotka (Autor: SITA)

    Komentátor Hospodářskych novin sa vo svojom stĺpčeku v denníku Sme baví na tom, že Sobotka používa na emailovú komunikáciu server Seznam.cz. „Ako znelo premiérovo heslo? Slávek007? A máme vôbec nejaké tajné služby, ktoré už zaznamenali existenciu internetu a jeho rizík?“ pýta sa Šídlo.

    Zoberú si ponaučenie?

    Ešte zábavnejšia je podľa neho miera pokrytectva, ktorú prejavili reprezentanti opozície, najmä z ODS, ktorí začali rozvíjať teórie, o čom všetkom ukradnuté emaily svedčia, napríklad o Sobotkovej zapredanosti Berlínu a EÚ či korupcii vnútri najsilnejšej vládnej strany.

    „Len je potom celkom pozoruhodné, že to sú rovnakí politici, ktorí sa mohli celkom nedávno pominúť, keď z vyšetrovacieho spisu unikli prepisy rozhovorov medzi bývalým premiérom Petrom Nečasom a Janou Nečasovou,“ pripomína komentátor.

    Bývalý český premiér mal pomer s Janou Nečasovou, vtedy ešte Nagyovou. Vyšlo to najavo po páde vlády v roku 2013. Z milenky sa neskôr stala manželka a stúpala aj po kariérnom rebríčku. Podľa Šídla by si tak mali politici brať poučenie, a to z toho, čo hovoria do telefónu alebo píšu do e-mailu. „Kto to má potom po vás čítať,“ odkazuje im.

    - Reklama -