Pozor, hlásenie: Hľadá sa líder konzervatívcov. Ktorí kandidáti stoja za zváženie?

    0
    Budova Národnej rady Slovenskej republiky (Autor: SITA)

    Konzervatívni voliči majú zatiaľ dve možnosti. Buď zmeny a prípadný návrat KDH do parlamentu, alebo nová strana, ktorej vznik ohlásil primátor mesta módy Richard Rybníček. Ako informuje denník Postoj.sk, diskusia, ktorú zorganizovala Nadácia Konrada Adenauera, nebola úplne reprezentatívna, lebo Milan Majerský sa boja o post predsedu KDH vzdal a naopak, Eleonóra Porubcová, ktorá pred pár dňami avizovala záujem o tento post, v diskusii chýbala.

    Ako píše Postoj.sk, zhodnotenie Alojza Hlinu z včerajšej diskusie je, že Hlina pôsobí v KDH ako punker v nedeľnej škole, ktorý by mohol priniesť nový vietor. No nepôsobí ako presvedčivý líder a pri jeho predsedníctve by sa mohol zmeniť iba marketing strany, lebo svoju víziu o zmene sa mu v diskusii nepodarilo predstaviť.

    Majerský sa v diskusii podelil o zážitok, keď mu po ohlásení kandidatúry volalo viacero zaslúžilých funkcionárov KDH a pripomínali mu, že s nimi musí počítať. Čo Postoj.sk hodnotí ako znak, že v strane chýba vôľa po radikálnej zmene.

    Osobu Rybníčka zasa denník označuje ako jediného kandidáta, ktorý nevsádza na populizmus, ale robí „one man show“ s dvoma aktuálnymi heslami. Trenčianskemu primátorovi denník vyčíta, že až nudne dookola vysvetľuje, že skôr ako stranu založí, potrebuje zostaviť obsah a ľudí. Rovnako spomenul kritiku, ktorej už nejaký čas Rybníček čelí za to, že jeho téma je príliš komunálna a nikoho veľmi nezaujíma. V závere však portál uvádza, že Rybníček vie, že do politiky musí vstúpiť so serióznou témou a vybral si takú, ktorej rozumie, lebo je s ňou v každodennom kontakte.

    - Reklama -