Poznáme najzvedavejšieho poslanca volebného obdobia

    0
    Rokovanie 28. schôdze NR SR 13. marca 2018 (Autor: TASR)

    Na tretej priečke skončila nezaradená Katarína Macháčková (75 otázok), nasledujú Simona Petrík (nezaradená) a Martin Klus z SaS (obaja po 67 otázok). Piata je Zuzana Zimenová z SaS (62 otázok), šiesty Martin Fecko z OĽaNO (56 otázok) a na siedmej priečke je najzvedavejší koaličný poslanec Marián Kéry zo Smeru-SD (51 otázok).

    V rámci jednotlivých klubov teda vedú v SaS Dostál a v OĽaNO Fecko. V Sme rodina sa najviac pýtal Peter Pčolinský (4 otázky), v ĽSNS Juraj Kolesár (24 otázok), v SNS Karol Farkašovský (5 otázok) a v Moste-Híd Elemér Jakab (29 otázok). V Smere-SD sa okrem Kéryho pomerne často pýtajú aj Martin Nemky (35 otázok), Ján Kvorka (32 otázok) či Mária Janíková (30 otázok).

    Z predsedov strán položili aspoň jednu otázku len Igor Matovič (3) a Boris Kollár (3). Žiadnu otázku za dva roky od volieb zo 150 členného zboru nepoložilo 46 poslancov.

    Aj keď poslanec položí otázku, nemá istotu, že bude zodpovedaná. Ich poradie sa totiž žrebuje. Predseda vlády má v rámci Hodiny otázok vyčlenených prvých 15 minút, zvyšných 45 minút patrí členom vlády. Dĺžka jednotlivých odpovedí premiéra aj ministrov je obmedzená na maximálne päť minút. Často sa stáva, že niektoré otázky ostanú z dôvodu uplynutia vyčlenenej hodiny nezodpovedané.

    - Reklama -