Požiar budovy v Paríži neprežilo osem ľudí; jednu osobu zatkli

    0
    Francúzsko-Paríž-požiar-obete (Autor: TASR)

    Požiar vypukol okolo 01.00 h v osempodlažnom bloku v 16. parížskom obvode. Jeho príčina nebola bezprostredne známa. Podľa parížskeho prokurátora Rémiho Heitza mohol byť založený zámerne a polícia v tejto súvislosti zatkla jednu ženu bývajúcu v tejto budove. 

    Požiar si vyžiadal približne 30 zranených osôb vrátane šiestich hasičov, jedna osoba je vo vážnom stave, informoval spravodajský server BBC s tým, že počet obetí môže ešte stúpnuť. Záchranné operácie sa stále ešte neskončili.

    Niektorí ľudia utiekli pred dymom a plameňmi na strechy susedných domov, odkiaľ ich hasiči zachraňovali pomocou rebríkov. Zasahujúce zložky preventívne evakuovali aj dve priľahlé budovy.

    V ranných hodinách bolo na mieste požiaru približne 200 hasičov, ktorí okrem samotného hasenia ošetrovali zranených. Viacero ulíc v okolí medzitým uzavrela polícia. Požiar sa po niekoľkých hodinách podarilo uhasiť.

    Budova sa nachádza na Erlangerovej ulici pri Boulonskom lesíku, v jednej “módnych” štvrtí Paríža vyhľadávaných turistami. V tom istom parížskom obvode sa nachádzajú známe štadióny, ako aj mnohé obchody a luxusné reštaurácie.

     

    - Reklama -