Povolebné vyjednávania začali! Hnutie ANO sa stretlo s KSČM

    0
    Andrej Babiš (Autor: TASR)

    Schôdzka sa začala po ôsmej hodine v Průhoniciach. Filip Českej televízii povedal, že sa bude hovoriť najmä o rozložení síl v novej snemovni. To už skôr potvrdil aj podpredseda ANO Jaroslav Faltýnek. Podľa neho budú schôdzky zatiaľ neformálne.

    Filip prišiel na schôdzku v sprievode predsedu poslaneckého klubu KSČM Pavla Kováčika. Na otázku, či by sa na schôdzke mohla riešiť podoba budúcej koalície, odpovedal, že to neočakáva.

    Líder ANO Andrej Babiš pri komentovaní volebných výsledkov vyhlásil, že ANO je pripravené rokovať so všetkými stranami, ktoré sa dostali do snemovne.

    Hnutie ANO na nočnom stretnutí určilo päť členov, ktorí vyjednávania povedú. Okrem Babiša a Faltýnka sú to Radek Vondráček, Petr Vokřál a Richard Brabec.

    “Podľa toho, ako budú mať čas, tak sa pravdepodobne budú striedať v tíme traja ľudia,” dodal Babiš.

    Hnutie ÁNO zvíťazilo v sobotu vo voľbách do Poslaneckej snemovne parlamentu Českej republiky s veľkým náskokom pred v poradí druhou Občianskou demokratickou stranou (ODS). ANO získalo takmer tridsať percent voličských hlasov a v Poslaneckej snemovni tak bude mať 78 kresiel.

    - Reklama -