Potrebujete praktické informácie k brexitu? Nájdete ich na stránke rezortu zahraničia

    0
    Stránka ministerstva zahraničných vecí ponúka informačná servis k brexitu. (Autor: www.mzv.sk)

    Na stránke Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR môžu občania aj podnikatelia nájsť informácie aj rôzne dokumenty na stiahnutie v súvislosti s odchodom Spojeného kráľovstva z Európskej únie. Rezort stránku priebežne aktualizuje.

    “Cieľom tejto informačnej platformy je poskytnúť v jasnej a zrozumiteľnej forme praktické informácie občanom a podnikateľskej obci, ako aj poskytnúť im odporúčania a rady pre riešenie ich životnej či ekonomickej situácie zasiahnutej brexitom,” vysvetľuje ministerstvo na stránke.

    Pre občanov sú k dispozícii informácie o pobytových právach, zdravotnom zabezpečení, sociálnom zabezpečení, štúdiu, vízach, rodinnom práve, dedení, osobnom bankrote, overovaní verejných listín alebo prístupe k spravodlivosti. Ďalšie sekcie sa týkajú odškodňovania, výkonu trestu odňatia slobody alebo preukazovania bezúhonnosti.

    Podnikateľom zas majú pomôcť informácie o obchode s tovarom a službami, ochrane práv duševného vlastníctva, doprave, obchodnom práve, konkurznom konaní a reštrukturalizácii a rovnako prístupe k spravodlivosti. Ministerstvo tiež na stránke vysvetľuje, čo je brexit a v akom štádiu sú rokovania o ňom a ponúka na stiahnutie informačné materiály. Adresa stránky je http://www.mzv.sk/europske-zalezitosti/brexit.

    - Reklama -