Potrebujeme vysokopresné raketové zbrane, ktoré zasiahnu ciele hlboko v tyle nepriateľa, vyhlásil Porošenko

    0
    Petro Porošenko (Autor: TASR)

    “Potrebujeme vysokopresné raketové zbrane s vyšším doletom, ktoré sú schopné zasiahnuť ciele hlboko v tyle nepriateľa,” uviedol. Dodal, že “nepriateľa to zastaví a našu obranu posilní”. Vyhlásil tiež, že preňho osobne je “bezpečnosť Ukrajincov nadovšetko”. 

    Porošenko informoval, že symbolom zmeny by mal byť raketový program na Ukrajine, a zdôraznil nutnosť jeho rozvoja. Poznamenal súčasne, že najnovšie výdobytky ukrajinského zbrojného priemyslu budú čoskoro predstavené verejnosti. Spresnil, že “boli otestované a do výzbroje boli zavedené okrídlené protilodné strely Neptun” a vysokopresné raketové systémy Viľcha výrazne zvyšujú svoj akčný rádiu.

    Dodal, že pred Ukrajinou sa objavila možnosť rozvíjať svoj vlastný raketový program v súvislosti s tým, že “Rusko de facto zničilo Zmluvu o likvidácii rakiet stredného a krátkeho doletu (INF) a USA ju legálne vypovedali”. Ukrajina týmto krokom bola podľa Porošenka tiež “zbavená istých povinností”. “Nezväzujú nás žiadne obmedzenia, pokiaľ ide o dolet či silu rakiet,” vyhlásil Porošenko. 

    - Reklama -