Potrebujeme opozíciu nenakazenú komunisticko-kostolníckou rétorikou, tvrdí bloger

    0
    Rokovacia sála Národnej rady - ilustračné foto (Autor: SITA)
    Podľa blogu, ktorý na stránkach SME uverejnil Martin Škopec Antal, sa už opozičné subjekty ani „nesnažia predstierať, že zjednotenie opozície by niečomu prospelo“. Slovenská opozícia sa podľa neho podobá na 50-ročné manželstvo, z ktorého sa vytratila akákoľvek vášeň či emócie. Antal píše, že bez emócií prichádza nuda, ktorá zvádza opozíciu do „sveta ilúzií, žúrok a sebaklamu“. 
     
    Opozíciu v blogu vôbec nešetrí. Tvrdí, že opozičným politikom už nepomáhajú ani sľubované vízie o Slovensku bez Roberta Fica a vlády Smeru. „Nepomáha ani drístanie o novej pravicovej politike či osobnostiach, ktoré by vedeli zaujať,“ píše bloger. Antal poukazuje na to, že Slovákov môžu len ťažko zaujať nové tváre alebo niekto, kto ešte pred tromi rokmi položil vlastnú vládu. „Slovenská opozícia metastázuje, ale v podstate je už mŕtva. Jej druh rakoviny je neliečiteľný. Nezaberá ani chemoterapia v podobe poradenskej činnosti novinárskej či blogerskej obce,“ dodáva. 
     
    Kritika sa na blogu SME zniesla nielen na opozíciu ako celok, ale aj konkrétne na slovenskú pravicu, ktorej by podľa Antala prospel „postupný odchod do politického dôchodku“. Antal tvrdí, že by mala prísť nová, skutočná opozícia, ktorá nebude robiť kompromisy. „Musí ísť o opozíciu nenakazenú komunisticko-kostolníckou rétorikou. Opozícia, ktorej predstavitelia si nebudú rozbíjať stranícke štruktúry svojou nekonečnou hlúposťou a lenivosťou. Taká opozícia nebude otvárať šampanské pri úbohom vzostupe preferencii z 3,6 na 3,9 percenta,“ uzatvára Antal.
     
    - Reklama -