Potravinové balíčky prídu k ľuďom v júli. Má ich byť menej

    0
    Vlajka EÚ (Autor: SITA)

    Potravinové balíčky pre sociálne slabších obyvateľov odklepla Európska únia Slovensku v rámci operačného programu potravinovej a základnej materiálnej pomoci už predvlani v decembri. Táto podpora bola 55 miliónov eur s tým, že sumou ďalších 10 miliónov prispeje Slovensko z rozpočtu. S distribúciou týchto potravinových balíčkov sa začne už v júli tohto roka.

    Ako informuje denník Pravda, s distribúciou potravinových balíčkov s trvanlivými cestovinami, cukrom, sušeným mliekom, strukovinami, instantnými polievkami či mäsovými konzervami začne štát už v júli. Na jeseň by sa k nim mali pridať aj hygienické potreby a pred zimou aj rozvoz teplých jedál. Ako informovala hovorkyňa ústredia práce Jana Lukáčová, „predpokladáme, že v tomto roku sa pomoc bude realizovať v dvoch etapách, pričom v každej sa rozdá okolo 90-tisíc potravinových balíčkov“.

    Konzorcium dodávateľov Italmarket Slovakia, a. s., a KON-RAD, s. r. o., doručia potravinovú pomoc na úroveň okresu. „Tam si ich prevezmú naši partneri, aby ju nasmerovali priamo ku konečným užívateľom,“ objasnila Lukáčová. Partnermi sú Slovenský Červený kríž, Slovenská katolícka charita a Charita Svätej Alžbety. Údaje o počte ľudí, ku ktorým by sa pomoc mala dostať, sa budú ešte aktualizovať. „Isté však je, že oproti minulosti dostane pomoc menšia skupina obyvateľstva, na druhej strane však vo vyššej hodnote,“ uviedla Zuzana Lukáčová.


     

    - Reklama -