Poslanec Mazurek vraj pred rokmi vystúpil z cirkvi a kresťanstvo nepovažuje za európske. Jeho kolega z parlamentu by rád vedel, či je to pravda

    0
    Milan Mazurek (Autor: TASR)
    Milan Mazurek vo viacerých svojich vystúpeniach, vyjadreniach aj statusoch na sociálnej sieti Facebook vyjadril svoju podporu kresťanskej viere a cirkvi. Nechýbalo viacero zmienok o Bohu a Európa je podľa vyjadrení najmladšieho poslanca NR SR kresťanská. O tom, že sa celá ĽSNS hlási ku kresťanským hodnotám, rozprával Mazurek aj v nedávnom propagačnom videu
     
    Aktivista a „lovec extrémistov“ Ján Benčík na blogu portálu Denníka N pripomenul všetky Mazurekove zmienky o Bohu, kresťanstve a ich spojení s Európou, ktoré sa objavili v éteri či na sociálnej sieti Facebook. Zdôvodnil to tým, že chce poukázať na údajný paradox, pretože podľa jeho informácií „Mazurek totiž už pred rokmi vystúpil z rímskokatolíckej cirkvi“.
     
    K pomerne zarážajúcej informácii o poslancovi, ktorý hlása kresťanské hodnoty svojej strany, stavia Benčík údajné Mazurekovo tvrdenie spred niekoľkých rokov. „A hlavne ja nie som kresťan a kresťanstvo považujem za príčinu väčšiny zla v Európe… A kresťanstvo nepovažujem za európske… Je mi z neho zle,“ cituje aktivista údajné slová Milana Mazureka. 
     
    Celý text nájdete TU
     
    To, či Mazurek skutočne vystúpil pred časom z katolíckej cirkvi, zaujíma aj poslanca Milana Krajniaka z hnutia Sme rodina. Ten sa na svojom súkromnom facebookovom profile pýta, ako to s kresťanskými hodnotami jedného z kotlebovcov je v skutočnosti. „Všimol som si totiž, že Mazurek nenosí na klope saka kríž, ale slovenskú vlajku,“ píše poslanec. 
     
     
    - Reklama -