Poslanci ukončili druhú schôdzu parlamentu. Popoludní sa očakáva ďalšia

    0
    Na snímke sprava podpredsedovia NR SR Peter Pellegrini (Smer-SD), Milan Laurenčík (SaS), predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), podpredsedovia NR SR Juraj Šeliga (Za ľudí) a Gábor Grendela (OĽaNO). (Autor: TASR)

    Po ukončení schôdze sa zídu jednotlivé výbory parlamentu. Očakáva sa zvolanie ďalšej schôdze parlamentu o 15.00 h.

    Prerokovať by sa na nej mali v súvislosti s mimoriadnou situáciou pre šírenie nového koronavírusu tri vládne návrhy na skrátené legislatívne konania z rezortov spravodlivosti, sociálnych vecí a rodiny a z rezortu školstva.

    Podpredsedami parlamentu sa v utorok stali Milan Laurenčík (SaS) a Peter Pellegrini (Smer-SD). Za predsedu výboru pre nezlučiteľnosť funkcií poslanci schválili Richarda Rašiho (Smer-SD) a za predsedu výboru na preskúmavanie rozhodnutí Národného bezpečnostného úradu Petra Žigu (Smer-SD).

    Poslanci opäť nezvolili Ľuboša Blahu (Smer-SD) za šéfa parlamentného ľudskoprávneho výboru a ani Mariana Kotlebu (ĽSNS) za predsedu výboru na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva.

    Na druhej schôdzi parlamentu tiež skladali sľub poslanca náhradníci za poslancov, ktorí sa cez víkend stali členmi vlády.

    - Reklama -