Poslanci rokujú o voľbe kandidátov na ústavných sudcov v takmer prázdnej sále

    0
    Ilustračná snímka (Autor: unsplash.com)

    “Nedopusťme, aby sme na ďalšej schôdzi mali opäť bod voľba kandidátov na ústavných sudcov. Ústavný súd nie je od 16. februára tohto roku funkčný,” pripomenul. Apeloval aj na prejav rešpektu voči kandidátom.

    Samotná voľba kandidátov by mala prísť na rad v utorok podvečer. Koalícia ešte neoznámila svoju dohodu, mala by sa zísť Koaličná rada. Koaliční lídri už deklarovali záujem zvoliť čo najviac kandidátov, o funkciu sa ich uchádza 24. 

    Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Natália Blahová avizovala, že v utorok na obed by sa mali opoziční predstavitelia stretnúť s koalíciou a rokovať o kandidátoch.

    Kandidátov volili poslanci už dvakrát, stále však nevybrali dostatok uchádzačov, preto bude ďalšia voľba. Na Ústavnom súde sa aktuálne nachádza sedem z celkového počtu 13 ústavných sudcov.

    Poslanci majú rokovať aj o voľbe riaditeľa Národného bezpečnostného úradu (NBÚ). Vláda do funkcie navrhla Romana Konečného.

    Okrem toho je na programe schôdze aj niekoľko poslaneckých návrhov. V utorok tiež čaká poslancov ešte správa o činnosti komisára pre osoby so zdravotným postihnutím za rok 2018.

    - Reklama -