Posadíme za mreže všetky “Gorily”! Nová strana NAJ má veľké plány

    0
    Účastníci protestného zhromaždenia na Námestí Slobody. Protest Gorila 6 v uliciach Bratislavy zorganizovali nespokojní občania. (Autor: SITA)

    “Zmodernizujeme štátne nemocnice na úroveň tretieho tisícročia,” uviedol Béreš. Mieni tiež zaviesť minimálny dôchodok na úrovni 550 eur. V takejto výške by mala byť aj minimálna mzda s tým, že do troch rokov sľubuje strana nárast minimálnej mzdy na 1000 eur. Zvýšiť chce aj opatrovateľský i rodičovský príspevok a dôchodcom dať nárok na jeden liečebný týždeň zadarmo. NAJ ďalej sľubuje zmenu metodiky vyučovania v školách a nemieni podporovať súkromné školy.

    Avizuje tiež nižšie dane a odvody. Mieni podporovať malých a stredných podnikateľov a živnostníkov. Do obchodu chce dostať viac slovenských výrobkov a zriadiť štátno-súkromné farmy. Tie mieni NAJ založiť v okresoch s vysokou nezamestnanosťou a zároveň plánuje podporovať agroturistiku.

    Predseda hovorí aj o stavaní nájomných bytov s nízkym nájomným. “Založíme prvú štátnu stavebnú spoločnosť. Stavať bude nielen nájomné byty, ale aj diaľnice,” doplnil Béreš. V tejto spoločnosti by podľa jeho predstavy mali pracovať väzni. “Máme ambície zapojiť väzňov do práce,” podotkol.

    NAJ chce tiež postaviť tri nové väznice a posadiť za mreže všetky “Gorily”. Žiada tiež zrušiť zmluvy medzi štátom a firmami oligarchov a chce skonfiškovať majetky zbohatlíkom, ktorí nelegálne nadobudli svoj majetok. Zároveň mieni zriadiť Špecializovaný súd II. stupňa, zaviesť hmotnú zodpovednosť členov vlády a vedúcich štátnych úradníkov a vybudovať energetickú sebestačnosť.

    Béreš predstavil aj svoj tím. Expertom na školstvo je v ňom Adam Šepetka, na hospodárstvo a financie Anton Gajdoš, na kultúru a osvetu Peter Kocai. Zástupcu v tíme majú aj manuálne pracujúci ľudia, je ním Roman Hílek.

    - Reklama -