Porošenkovi na svetovej konferencii povolili nervy, pobil sa s ruským vicepremiérom. Výsledkom sa však určite chváliť nebude

    0
    Petro Porošenko, ukrajinský prezident (Autor: SITA)

    Ukrajinský prezident Petro Porošenko podľa ruských médií zdvihol ruku na ruského vicepremiéra Yuryho Trutneva, ale možno pritom zabudol na dve veci. Po prvé, že mu nepríde nikto na pomoc, pretože ochranka musela na neformálnom stretnutí zostať za dverami. A po druhé, že sa Trutnev zaujíma o bojové umenia a rovnako ako ruský prezident Vladimir Putin je v nich veľmi zbehlý.

    Keď o incidente počul Putin, glosoval celú situáciu citáciou z pesničky Vladimira Vysockého. „Odhalil som biceps, a nechtiac si preto aj vyzliekol bundu,“ poznamenal. Svojho vicepremiéra následne požiadal, aby sa nabudúce krotil.

    Celý text si môžete v ruštine prečítať TU

    Očití svedkovia z ruskej delegácie tvrdia, že k sebe obaja muži v Davose pristúpili, najprv sa pokojne zhovárali, ale v jednej chvíli sa vzájomne chytili za košele a pustili sa do seba. Porošenko však prehrával, a keď od seba oboch pánov oddelili ďalší účastníci stretnutia, ukrajinský prezident sa pokúšal zo sály vytratiť.

    - Reklama -