Porošenko je bezhranične chamtivý, tvrdí Saakašvili

    0
    Petro Porošenko (Autor: TASR)

    V liste zverejnenom na svojej stránke na sociálnej sieti Facebook Saakašvili Porošenka vyzýva: “Priznajte sám sebe i národu, že vy i vaši druhovia nie ste schopní a nechcete meniť Ukrajinu k lepšiemu. Váš dobrovoľný odchod je takmer poslednou šancou, ako prekonať politickú krízu, ktorá sa bude inak len prehlbovať.” Saakašvili tiež v liste píše, že prezident, ktorý dobrovoľne odstúpil, podriadiac sa tak vôli národa, “môže počítať so zmiernením trestu a udelením milosti”.

    Saakašvili vo svojom liste Porošenka znova obvinil z neochoty uskutočňovať na Ukrajine reformy, ako aj “z bezhraničnej chamtivosti, ktorú národ Ukrajiny nebude trpieť”. Nerealizované reformy a korupcia urobili z ukrajinského prezidenta “najväčšie rozčarovanie a antihrdinu pre Ukrajincov”.

    Líder ukrajinského opozičného Hnutia nových síl sa v liste vrátil aj k nedeľňajším stretom svojich prívržencov s políciou, v ktorých bolo zranených 60 ľudí. Incidenty boli podľa neho vyprovokované vedením krajiny. “Priznávam, dal som sa nachytať. Budem za to niesť politickú zodpovednosť,” napísal Saakašvili.

    Saakašvili je na Ukrajine vyšetrovaný v súvislosti s podozrením, že pomáha členom zločineckých organizácií a zatajuje ich trestnú činnosť. Ukrajinská generálna prokuratúra 49-ročného Saakašviliho podozrieva, že sa sprisahal s ukrajinským podnikateľom s väzbami na Rusko s cieľom zosadiť prezidenta Porošenka. Saakašvili všetky obvinenia odmieta.

    - Reklama -