Pornomagnát sa snaží o impeachment prezidenta. Ponúka desať miliónov dolárov za kompromitujúci materiál na Trumpa

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Vo vyhlásení, ktoré vo svojom dnešnom vydaní zverejnil denník The Washington Post, majiteľ Hustlera Larry Flynt píše, že neočakáva, že by Trumpa zradil niektorý z jeho priateľov-milionárov. Je však presvedčený, že sa nájde dostatok uvedomelých ľudí, pre ktorých je desať miliónov veľká suma.

    Za príčinu na podanie návrhu na ústavnú obžalobu prezidenta (tzv. impeachment) považuje Flynt Trumpovo “sprisahanie s nepriateľským štátom s cieľom sfalšovať voľby, podnecovanie k občianskym nepokojom podporou neonacistov a napáchanie škôd na vnútornej politike prostredníctvom konfliktu záujmov”. 

    Trumpovi vyčíta aj klamstvá, nekompetentnosť, presadzovanie príbuzných do verejných funkcií a odstúpenie od parížskej klimatickej dohody. 

    Flynt pripomenul, že v minulosti už organizoval podobné kampane – týkali sa bývalého predsedu Snemovne reprezentantov Boba Livingstona a senátora Davida Vittera.

    Flynt prípadných informátorov ubezpečil, že telefonáty či korešpondencia budú prísne dôverné. Všetky informácie o Trumpovi musia byť získané zákonnou cestou a magazín Hustler si vyhradzuje právo zverejniť ich, uvádza sa vo Flyntovom vyhlásení.

    Biely dom k Flyntovej iniciatíve zatiaľ nezaujal stanovisko, poznamenáva agentúra AP.

     

    - Reklama -