Populárna a bežne dostupná napríklad v Turecku. Taká je kniha Mein Kampf, ktorá už nebude mať imidž zakázaného ovocia

    0
    Kniha Adolfa Hitlera Mein Kampf. (Autor: youtube)

    Ako upozorňuje vo svojom komentári v Denníku N Peter Moravy, nelegálnych vydaní Hitlerovho diela je nespočetné množstvo a kniha je veľmi populárna a bežne dostupná napríklad aj v Turecku. Práve prezident tejto krajiny nedávno pri obhajobe snahy zaviesť prezidentský systém uviedol ako príklad Hitlerovo Nemecko. „Erdogan sa neskôr obhajoval tým, že jeho slová vytrhli z kontextu a že existujú zlé a dobré príklady prezidentského systému. Nezdalo sa však, že by Hitlerov radil medzi tie zlé,“ zamýšľa sa komentátor.

    Chaos v hlavách rovnaký ako u Hitlera

    V dnešnom období internetu nie je problém dostať sa ku knihe Mein Kampf. Preto podľa Morvaya formálne uvoľnenie autorských práv neprinesie zásadnú zmenu. „No ani nič dobré,“ doplnil. Mnohí navyše možno dúfajú, že keď kniha nebude mať imidž zakázaného ovocia, nebude o ňu až taký záujem. Ako však pripomína komentátor, kto chce, ten si knihu nájde.

    Navyše, väčšina Hitlerových potenciálnych sympatizantov má podľa Morvaya v hlave rovnaký chaos, aký mal niekdajší vodca. Obáva sa teda toho, že v texte sa nájdu či spoznajú.

    - Reklama -