Poplach v Nemecku. Islamský štát plánoval počas silvestrovskej noci zaútočiť. Pozrite sa, čo sa deje

    0
    Nemecké špeciálne policajné jednotky pred železničnou stanicou v Mníchove (Autor: SITA)

    Tamojšia polícia len niekoľko hodín pred záverom roka 2015 na sociálnej sieti Twitter varovala mníchovskú verejnosť pred “vážnou, bezprostrednou hrozbou” samovražedného bombového útoku, ktorý chceli spáchať stúpenci Islamského štátu.

    Polícia následne v Mníchove evakuovala pred polnocou dve železničné stanice kvôli hrozbe možných teroristických útokov. Ide o hlavnú stanicu a stanicu v mestskej časti Pasing, informovala agentúra DPA, citujúc miestne úrady. Na hlavnú stanicu (München Hauptbahnhof), ktorá je druhou najrušnejšou v krajine, ani na stanicu v Pasingu nepremávajú nijaké vlaky, oznámila polícia prostredníctvom sociálnej siete.

    “Vychádzajúc zo spoľahlivých zdrojov sa polícia domnieva, že v oblasti Mníchova existuje hrozba teroristického útoku. Podľa dostupných informácií, ktoré sme vyhodnotili ako spoľahlivé, bol útok zamýšľaný v priebehu dnešnej noci,” uviedla mníchovská polícia, ktorá zároveň varovala ľudí, aby sa vyhýbali davom a železničným staniciam.

    “Momentálne indície naznačujú, že v Mníchove môže dôjsť k teroristickému útoku. Prosíme občanov Mníchova, aby sa nezhromažďovali a vyhli sa hlavnej železničnej stanici, ako aj stanici v Pasingu,” uvádzalo sa v policajnom tvíte.

    Podľa miestnych novín polícia narába s verziou, že niekoľko skupín teroristov by mohlo zaútočiť na rozličných lokalitách mesta, pričom informácie o hrozbe dostali nemeckí kriminalisti od francúzskych úradov. Ozbrojené policajné zložky uzatvorili hlavnú stanicu kordónom a požiadali ľudí, aby opustili danú oblasť. “Chceme minimalizovať riziko, ako sa to len dá,” uviedol hovorca polície.


     

    - Reklama -