Poplach v Británii. V nasledujúcich dvadsiatich piatich rokoch vraj reálne hrozí absolútna katastrofa pre utečencov

    0
    Zástava Veľkej Británie nad budovou parlamentu v Londýne (Autor: SITA)

    Podľa odhadov ONS by sa mal do roku 2040 zvýšiť počet obyvateľov Veľkej Británie zo súčasných 64,6 milióna na 74,3 milióna, teda o takmer desať miliónov, čo je pre porovnanie o 1,5 milióna viac ľudí, ako dnes žije v Londýne. Express uvádza, že rast britskej populácie ide presne opačným extrémom ako vo väčšine európskych krajín, ktoré čelia úbytku populácie. „Infraštruktúra a verejné služby to nebudú schopné zvládnuť. Ďalším problémom je alarmujúce zmenšovanie zelených plôch v už tak preplnenej krajine,“ píše britský denník s tým, že počas uplynulého roka bolo v celej krajine postavených 160 000 nových domov, ale počet obyvateľov vzrástol takmer o pol milióna. „Tisíce prisťahovalcov tak vlastne žijú v nevyhovujúcich podmienkach,“ varuje Express.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    Express poukazuje, že počas nasledujúcich dvadsiatich rokov sa hranica odchodu do dôchodku vo Veľkej Británii zvýši zo 65 na 68 rokov, pričom obrovské množstvo migrantov žiadnym spôsobom neprispieva do ekonomiky. „Niektorí nepracujú a aj napriek tomu majú vďaka pravidlám Európskej únie možnosť žiadať o sociálne dávky. Mnohí navyše prichádzajú s ďalšími rodinnými príslušníkmi, a aj keď krajinu opustia, britskí daňoví poplatníci musia naďalej prispievať na ich deti. Je zjavné, že vláda sa s týmto nadmerným nárastom obyvateľstva nedokáže vyrovnať. Premiér David Cameron sľuboval, že počet migrantov sa bude ročne pohybovať v rádoch desiatok tisíc, ale to bol hlúpy a nesplniteľný sľub. Cameron musel vedieť, že neexistuje žiadny spôsob, ako znížiť migráciu v rámci EÚ. Najprv by musel o zmene pravidiel presvedčiť ostatné členské štáty alebo zariadiť, aby krajina opustila EÚ. Ani jedno, ani druhé však nie je pravdepodobné,“ usudzuje denník.

    K prognózam Národného štatistického úradu sa vyjadril aj šéf euroskeptickej strany UKIP Nigel Farage, podľa ktorého je to skrátka nepredstaviteľné. „Privítali sme všetkých migrantov s otvorenou náručou, ale naša populácia rastie takou rýchlosťou, akú sme si nedokázali ani predstaviť. Kapacita našich škôl, ciest, nemocníc, bývania a infraštruktúry dosiahla svoje maximum. Už dnes je tlak na miestne služby v mojom volebnom obvode mimoriadne veľký a situácia sa bude ešte ďalej zhoršovať. ONS vo svojej prognóze počíta s tým, že od roku 2020 bude do krajiny prichádzať len 185 000 ľudí. Tento údaj sa mi však zdá, vzhľadom na 330 000 ľudí, ktorí prišli do krajiny v uplynulom roku, až príliš optimistický. A to ešte musíme zobrať do úvahy rozhodnutie Davida Camerona, Angely Merkelovej a celej Európskej únie otvoriť svoje hranice Turecku s jeho 75 miliónmi obyvateľov,“ upozornil Farage.

    Vyjadrenie Nigela Faraga si môžete v angličtine prečítať TU.

    Podľa Faraga je zrejmé, že kým neodíde Veľká Británia z Európskej únie, masívny nárast populácie nebude možné zastaviť. „Ak chceme udržať toto číslo v rozumných medziach, nemôžeme zostať v EÚ. V diskusiách pred referendom o budúcnosti Veľkej Británie v Európskej únii očakávam, že zástancovia zotrvania sa budú oháňať rastom HDP. Kvalita života a blahobytu ľudí sa však nedá merať len ekonomickými číslami. Inými slovami, ak chceme mať migráciu pod kontrolou a dosiahnuť udržateľný rast populácie, ktorý bude môcť naša infraštruktúra zvládnuť, musíme v nadchádzajúcom referende hlasovať za vystúpenie z Európskej únie. Pre všetkých z nás, ktorí sme astronomickými číslami spojenými s prisťahovalectvom a rastom populácie znepokojení, predstavuje referendum o EÚ veľkú šancu, ako vrátiť do našej politiky zdravý rozum a získať kontrolu nad hranicami Veľkej Británie,“ konštatoval Farage.

    - Reklama -