Ponúkli nám až šesť ministerstiev, hovorí Sulík. Smer to vraj na Sasku predsa len skúsil

    0
    Richard Sulík (Autor: SITA)

    Podľa Sulíka strany Most-Híd a Sieť pred voľbami „vajatali“ s jasným odmietnutím spolupráce so stranou Smer-SD. Predseda liberálov predpokladá, že voliči týchto strán sa oprávnene cítia podvedení, čo dokumentoval výsledkami prieskumu agentúry Median, podľa ktorého až 80 percent voličov strán Most-Híd a Sieť nesúhlasí s účasťou nimi volených strán na prípadnej tretej vláde Roberta Fica.

    Sulík šéfredaktorke Hospodárskych novín počas rozhovoru v HNtelevízii povedal, že uňho neoficiálne zisťovali, za akých podmienok by bol ochotný ísť do vlády so Smerom. Údajne dostal ponuku obsadiť až šesť ministerstiev nominantmi SaS, pokiaľ by kývol na koalíciu, ktorej súčasťou by bol spolu so Smerom. „Všetky takéto ponuky som odmietol,“ zdôraznil Sulík. Tieto ponuky mali prísť od rôznych ľudí, pričom časť z nich mala mať prepojenie na Jozefa Brhela. Ten to poprel. „S pánom Sulíkom som sa osobne nestretol ani som za ním nikoho neposlal. Buď teda klame, alebo sa niekým nechal oklamať,“ uviedol Brhel pre Hospodárske noviny.

    Sulík tiež vysvetlil svoje rozhodnutie ostať europoslancom a prepustiť svoj mandát v NR SR ďalšiemu kandidátovi strany SaS. V europarlamente má vraj podstatne menej rokovacích dní ako v národnej rade, takže má dostatok času venovať sa strane a byť na Slovensku pravidelne prítomný. Sulík tiež oceňuje možnosť zviditeľňovať svoje názory v zahraničných médiách, pričom najmä v tých rakúskych a nemeckých sa stal takmer už pravidelným hosťom.

    - Reklama -