Pomsta za útok na Sýriu? Tisíce islamských bojovníkov odišli bojovať na Ukrajinu, tvrdia Rusi

    0
    Bojovníci radikálnej organizácie Islamský štát (Autor: SITA)

    S odvolaním sa na ruské zdroje informuje server Prvnízprávy.cz o tom, ako sa islamisti dostávajú do Európy, aby bojovali na hraniciach ukrajinských povstaleckých republík.

    „Na území Luhanskej oblasti, ktorú obsadila časť ukrajinských jednotiek, sme boli konfrontovaní s tzv. isilovcami alebo dudajevcami. Máme k dispozícii informácie, podľa ktorých bojovala veľká časť z nich v sýrskom konflikte. Vidíme, že počet islamských extrémistov rastie na línii kontaktu medzi Doneckou ľudovou republikou, Luhanskou ľudovou republikou a Ukrajinou. Zároveň vidíme, že na Donbas privážajú islamistov z Blízkeho východu, aby tu bojovali. Napokon, nič iné títo ľudia ani nevedia,“ povedal Kvasňuk.

    Pôvodne vraj išlo „len“ o stovky bojovníkov, dnes sú ich už tisíce. Čo ich láka na Ukrajinu? Podľa Rusov je to boj proti Rusku, ktoré v Sýrii útočí na islamistov. Tí sa preto chcú pomstiť. Okrem toho sa vraj snažia zachrániť si život. Veľa teroristov chcelo zostať v Turecku, ale tam o nich nikto nestál, a tak odišli do Európy.

    - Reklama -