Pompeo si zriadil osobný účet na Twitteri. Zrejme chce zabojovať o kreslo v Senáte

    0
    Mike Pompeo (Autor: TASR)

    Podľa zdroja, ktorý je blízky Pompeovi, si šéf americkej diplomacie “potreboval zriadiť osobný profil na Twitteri pre svoje budúce plány”. To podľa AFP naznačuje, že Pompeo, člen Republikánskej strany, si tým pripravuje pôdu pre svoju prípadnú senátnu kandidatúru.

    Ďalší zdroj blízky Pompeovi potvrdil, že ide o ministrov osobný účet, ktorý si pôvodne založil už v auguste tohto roka, ale aktivoval ho len nedávno. Hneď ako si ho v sobotu všimli aj novinári, začali mu rýchlo pribúdať sledovatelia.  

    Šéf americkej diplomacie sa na svojom profile na Twitteri opísal ako “manžel, otec, Kansasan a hrdý Američan”. Vo svojom prvom osobnom príspevku zverejnil fotografie zo sobotného zápasu univerzitnej ligy amerického futbalu vo Filadefii.

    Pompeo, bývalý kongresman, už niekoľko mesiacov zvažuje, že sa vo voľbách v štáte Kansas bude uchádzať o kreslo vo federálnom Senáte, ktoré v súčasnosti patrí republikánskemu senátorovi Patovi Robertsovi (83). Ten oznámil, že v ďalších voľbách kandidovať už nebude a chce odísť do dôchodku.

     

    - Reklama -