Poľsko: Premiérka Szydlová očakáva ospravedlnenie od šéfa Europarlamentu. Vraj je v oľsku štátny prevrat, tvrdí Schulz

    0
    Predseda poľskej konzervatívnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczyňski (vpravo) a premiérka Beata Szydlová (Autor: SITA)

    Je zlé, ak predseda EP hovorí podobným spôsobom o jednej z členských krajín, uviedla predsedníčka poľskej vlády. Podľa vlastných slov by od politika v tak exponovanom postavení v rámci Európskej únie očakávala, že svoj názor si nebude vytvárať výlučne na základe mediálnych informácií.

    Szydlová zároveň pripomenula Schulzovi, s ktorým chce v čo najkratšom čase o tejto záležitosti hovoriť, že v Poľsku sa uskutočnili demokratické voľby a vládu vytvorila strana Právo a spravodlivosť (PiS) vďaka značnej podpore voličov.

    Informovala o tom spravodajská televízia TVN24.

    Premiérka súčasne apelovala aj na poľskú opozíciu, aby prestala využívať na svoje politické ciele na medzinárodnej scéne vnútropolitické témy, akou je napríklad medializovaný spor okolo ústavného súdu vo Varšave.

    V podobne kritickom duchu ako Szydlová reagoval aj šéf poľskej diplomacie Witold Waszczykowski, ktorý už poveril príslušnými krokmi veľvyslanca krajiny pri Európskej únii.

    - Reklama -