Politika je niekedy špinavá. Mňa to baví, robím to z presvedčenia. Kotleba? Kritizoval politikov a nakoniec úradoval rovnako, hovorí kandidát, ktorý by ho rád vystriedal

    0
    Igor Kašper (Autor: internet)

    „Prieskumy sú jedna vec, realita druhá,“ odpovedal Kašper na otázku Mirky M., či rátal s lepším výsledkom v prieskume a v čom je chyba, že sa nevie lepšie presadiť v kampani. Podobné čísla čakal, je však presvedčený, že reálne má oveľa lepší výsledok.

    „Je to politika a ja to rešpektujem. Máme však svoj vlastný prieskum,“ dodal tajnostkársky ekonóm a odvolal sa na viac ako 200 starostov a primátorov, ktorí mu vyjadrili verejnú podporu. Počas kampane prešiel všetkých 516 obcí a miest v Banskobystrickom kraji, pozná problémy ľudí a spolu s nimi hľadá riešenia. „Dokončievam volebný program, ktorý si už rok píšem na mojich cestách krajom, a chystám aj nejaké prekvapenia,“ naznačil Kašper.

    Jediný 100-percentný prieskum sú podľa neho voľby. „Zaručené prieskumy sme tu už mali niekoľkokrát a pozrite, ako to dopadlo,“ pripomenul s odkazom na Trumpa a svojho potenciálneho konkurenta Kotlebu. „Reálne čísla sú diametrálne odlišné, viem, o čom hovorím,“ konštatoval a vraj to vníma tak, že nebojuje proti niečomu alebo niekomu, ale za niečo. „Bojujem v prvom rade za náš kraj. Vyhrá ten, čo osloví najviac ľudí. Tí majú právo výberu,“ odpísal kandidát na banskobystrického župana.

    Jeho pocit z kampane je veľmi dobrý. „Napriek tomu, že politika je niekedy špinavá. Mňa to baví, robím to z presvedčenia a za ten rok som sa toho veľa naučil a zažil,“ zdôveril sa Kašper.  Všetci navôkol mu držia palce a mnohí mu aktívne pomáhajú.

    Mičevovo memorandum nemá význam, ak Kotleba neohlásil kandidatúru

    Na otázku Anny, prečo mu prekáža, že Kotleba zamestnal na úrade rodinných príslušníkov, keď spĺňajú odborné predpoklady, odvetil, že pri obsadení toľkých pozícií práve ľuďmi blízkymi strane je to zvláštne. „Práve súčasný župan totiž kritizoval takýto postup iných politikov,“ pripomenul.

    Kašper neváhal pozitívne ohodnotiť aj jedného z favoritov volieb, riaditeľa Múzea SNP Stanislava Mičeva. „Je to historik, k čomu sa hrdo hlási. Ľudia ho vnímajú rôzne, ale ja na neho určite nič zlé nepoviem, napriek tomu, že mi je teraz súperom,“ uviedol. Osobne sa s Mičevom však vraj z dôvodu volieb do VÚC nestretol a ani nerozprával.

    Ľudia Kašperovi pripadajú frustrovaní a znechutení a stačí im pomenovanie problému. Priznal, že u Kotlebu našli „niečo nové, neokukané“. Ten teraz podľa Kaspera s kandidatúrou takticky vyčkával do poslednej chvíle. 

    Podpora strán a financovanie kampane

    „Určite sa dá robiť regionálna politika bez politického trička. Len to chce veľa odvahy a slušnosti,“ nazdáva sa Kašper. Zdôraznil, že nebol členom žiadnej politickej strany a nie je ani nikdy nebol v spojení s Ficom, Kaliňákom, Počiatkom… Ako banskobystrický poslanec kandidoval za širokú ľavo-pravú koalíciu spolu s nezávislými osobnosťami. „Súčasťou poslaneckého klubu boli členovia strany SMER, SDKÚ, SNS a nezávislé osobnosti. Ja som bol jednou z nich. Pred niekoľkými mesiacmi som vystúpil z tohto klubu, keďže som sa nestotožnil s mnohými vecami,“ odpísal Kašper s tým, že viac informácií nájdu záujemcovia na jeho profile na sociálnej sieti.

    „Budem občianskym kandidátom, ale som ochotný komunikovať s každým, kto bude mať záujem diskutovať o budúcnosti nášho kraja,“ zastrája sa. V prípade, že ich osloví jeho program, nebude sa vyhýbať ani podpore strán. „Žiadne predvolebné sľuby im však za to nedám,“ uzavrel. Peniaze na kampaň má vraj čisté a všetky minuté financie detailne zverejní. 

     

    - Reklama -