Politická korektnosť a chaos. Významný európsky politik nenechal na Merkelovej ani jednu nitku suchú

    0
    Predseda Európskej rady Donald Tusk počas tlačovej konferencie na bratislavslom summite (Autor: TASR)

    Na summite, ktorý sa konal v Bratislave, sa do nemeckej kancelárky pustil aj Donald Tusk. Podľa neho Merkelová vytvorila v Európe chaos, pretože cez hranice pustila viac ako jeden milión sýrskych migrantov.

    Tusk tiež podľa portálu Express obvinil jej „politickú korektnosť“, vďaka ktorej sa hranice uzatvorili príliš neskoro a umožnili tak vstup milióna neoverených a neregistrovaných ľudí, medzi ktorými sa nachádzali aj členovia ISIS. Tí neskôr spáchali teroristické útoky na Paríž či Brusel, pri ktorých zomrelo množstvo ľudí.

    Tusk pri svojom príhovore nástojil, aby Európska únia už viac „nedovolila vrátiť sa k chaosu, aký tu vládol minulý rok“. Podľa šéfa rady sa chaos na hraniciach ešte viac zhoršil po tom, ako sa Merkelová rozhodla otvoriť dvere sýrskym utečencom.

    „Stále vidíme, že po Európe sa každý deň presúvajú tisíce ľudí bez akejkoľvek kontroly a vytvárajú medzi miestnymi obyvateľmi pocit strachu. Tí museli čakať veľmi dlho na to, aby niekto konal a situáciu dostal pod kontrolu a namiesto toho počúvali politicky korektné vyhlásenia o tom, že Európa sa nesmie stať pevnosťou a musí byť otvorená,“ napísal Tusk.  

    - Reklama -