Politici smútia za zosnulým Mariánom Labudom. Maestro, odpočívajte v pokoji

    0
    herec Marián Labuda (2016) (Autor: TASR)

    “Obdivoval som Vaše jedinečné umenie, PÁN herec. Nezabudnem na Vás i na naše stretnutia,” pridáva sa europoslanec Ivan Štefanec z KDH. Za Labudom je ľúto aj poslancovi Národnej rady SR a šéfovi hnutia Sme rodina Borisovi Kollárovi. “Je mi to veľmi ľúto. Slovensko dnes stratilo významného človeka. Talentovaný herec, fajn človek, jeden z mojich najobľúbenejších umelcov. Úprimnú sústrasť rodine… Maestro, odpočívajte v pokoji,” píše na sociálnej sieti Kollár.

    So zosnulým hercom sa lúči na svojom profile aj SNS. “Vo veku 73 rokov nás dnes opustil obľúbený slovenský herec Marián Labuda. Rodák z obce Hontianske Nemce pôsobil v Slovenskom národnom divadle a účinkoval v desiatkach filmov a televíznych inscenáciách. Jeho najvýraznejšia úloha, ktorá ostala v pamätiach azda nás všetkých, je z kultového filmu Vesničko má středisková. Česť jeho pamiatke,” uvádzajú národniari.

    Správa o Labudovom úmrtí zarmútila aj predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Juraja Drobu. “S hlbokým zármutkom prijímam správu o tom, že sme stratili významnú osobnosť kultúrneho života na Slovensku, ale aj v Českej republike. Rodine vyslovujem úprimnú ľútosť nad stratou blízkeho a milovaného človeka, ako aj výnimočného a všestranného umelca, akým Marián Labuda nepochybne bol. Marián Labuda, budeš nám chýbať,” uviedol Droba.


        

    - Reklama -