Politici a aktivisti chcú vymeniť starých Európanov za nových, varoval politológ. Novinár ho za to posiela k psychiatrovi

    0
    Politológ a nakladateľ Alexander Tomský (Autor: Hans Štembera)

    „Ak máte pocit, že je svet okolo nás jedna veľká katastrofa, nie je to pravda. To ho len ľudia ako pán Tomský takto vykresľujú. Namiesto grafomanského písania by skôr mal zájsť k psychiatrovi,“ zareagoval Palata na Tomského komentár. Podľa neho by tak urobil lepšie pre seba i pre svojich čitateľov. „A ľudia, čo podobné katastrofické nezmysly publikujú a tlačia, by sa mali zamyslieť nad tým, že šírenie paniky a poplašných správ je opakom slušnej novinárčiny, ktorá má pracovať s faktmi, hľadať riešenia a nie ľudí len desiť a desiť, a desiť,“ skonštatoval.

    Tomský totiž vo svojom komentári na serveri Novinky.cz spomenul africkú inváziu, pričom sa podľa neho Taliansko otriasa pod náporom migrantov z Afriky. „V parlamente to vrie, útoky päťhviezdičkového hnutia proti vládnej koalícii sa stupňujú. Taliansko už od februára každý mesiac prijíma väčší počet neevidovaných utečencov. Premiér Paolo Gentiloni sa vyhráža EÚ, tak ako jeho predchodca na summite v Bratislave, že uzavrie všetky prístavy,“ komentoval Tomský.

    O 20 % migrantov viac ako minulý rok…

    Uviedol tiež predpoklad, že tohtoročný počet migrantov vystúpi na 230-tisíc, čo je zvýšenie o 20 percent oproti minulému roku. Európski politici podľa neho reagujú zmätenými a vyhýbavými výpoveďami.

    „Čím viac ľudí humanisti zachraňujú, tým viac utečencov pribúda a tým viac aj v mori zahynie. Stačilo by týchto fanatikov zakázať. To sa ale politici neodvážia. Napokon aj medzi nimi je veľa tých, ktorí sa rozhodli starých Európanov vymeniť za nových,“ uzavrel potom Tomský.

    Pôvodný text TU.

    - Reklama -