Polícia zatkla muža, ktorý v Toulouse zadržiaval rukojemníkov

    0
    Ilustračná snímka. (Autor: TASR)

    Muž všetkých rukojemníkov prepustil ešte v utorok večer. Strelnou zbraňou ozbrojený mladík vošiel do obchodu o 16.20 h SELČ a sám zatelefonoval na políciu, ktorej oznámil, že zadržiava päť ľudí. Stanica RTL spresnila, že išlo výlučne o ženy.

    Jednu z rukojemníčok muž krátko pred 20.00 h SELČ prepustil na slobodu. O pol hodiny neskôr prepustil aj zvyšné tri osoby. Mladík však naďalej zostával v obchode, ktorý obsadil.

    V čase, keď polícia dorazila na miesto činu, mal mladík na hlave motocyklovú prilbu. Predtým, ako stiahol roletu na výklade obchodu, vystrelil do vzduchu. Podľa miestnej televízie France 3 chcel ozbrojený muž v obchode hovoriť s vyjednávačom.

    Do Blagnacu bola povolaná elitná policajná jednotka, ako aj posila zo základne Bievres v kraji Essonne, ktorá sa na miesto zásahu prepravovala vrtuľníkom. Polícia požiadala obyvateľov Blagnacu, aby nevychádzali z domov.

    Podľa portálu LCI muž nevzniesol žiadne požiadavky, ale tvrdil, že patrí k “milíciám žltých viest”. Žlté vesty sú hnutím, ktoré od vlaňajšieho novembra vo Francúzsku protestuje proti reformným zámerom vlády prezidenta Emmanuela Macrona.

    Mladík je obyvateľom Blagnacu a už v minulosti mal problémy so zákonom. Vo februári ho zadržali ako jedného z účastníkov protivládnych protestov žltých viest.

    - Reklama -