Polícia začala trestné stíhanie v súvislosti s nehodou autobusu pri Jasove

    0
    Tri osoby utrpeli zranenia pri štvrtkovej nehode autobusu neďaleko obce Jasov v okrese Košice-okolie. Podľa hasičov autobus zatiaľ z nezistených príčin vyšiel z cesty a skončil prevrátený na boku. (Autor: TASR)

    „Podľa doterajších zistení 62-ročný vodič autobusu medzimestskej hromadnej dopravy, ktorý autobus šoféroval po rovnom úseku cesty v smere od mesta Medzev do obce Jasov, pravdepodobne z dôvodu únavy prešiel s autobusom do protismeru, ďalej pokračoval v jazde, až prednou časťou vozidla vyšiel na svah. Následne sa autobus prevrátil na pravý bok na vozovku,“ uviedla s tým, že presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

    V čase dopravnej nehody sa v autobuse okrem vodiča nachádzalo osem cestujúcich, pričom 42-ročná Košičanka utrpela podľa predbežného vyjadrenia lekárov ťažké zranenia s predpokladanou dobou liečenia minimálne 42 dní.

    Ďalší štyria cestujúci sa zranili ľahko a jedna osoba utrpela zranenia, ktoré si nevyžadovali lekárske ošetrenie.

    Ako Ivanová pripomenula, vodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom a na zistenie požitia iných návykových látok mu bol odobratý biologický materiál. Zároveň mu na mieste dopravnej nehody zadržali vodičský preukaz.

    „Škoda vzniknutá na autobuse bola predbežne vyčíslená na 50.000 eur, k iným škodám nedošlo,“ dodala.

    - Reklama -