Polícia sa naďalej zaoberá trestným oznámením Kotlebu na Danka

    0
    Marian Kotleba a Andrej Danko (Autor: TASR)

    “V tomto prípade vyšetrovanie naďalej pokračuje. Vo veci sa vykonávajú všetky potrebné úkony s cieľom jej náležitého objasnenia,” uviedol pre TASR hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

    Oznámenie v druhej polovici októbra postúpila Krajská prokuratúra (KP) v Bratislave polícii, keď o tom vtedy informoval hovorca KP v Bratislave Michal Šúrek.

    “Vo veci trestného oznámenia Mariana K. (bolo doručené z Generálnej prokuratúry SR 11. októbra na KP v Bratislave, pozn. TASR) proti Andrejovi D. pre podozrenie z prečinu nebezpečného vyhrážania podľa Trestného zákona bola 17. októbra uplatnená výberová príslušnosť Krajskej prokuratúry v Bratislave. Toho istého dňa bolo uvedené trestné oznámenie odovzdané na vybavenie vyšetrovateľovi odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave,” uviedol pre TASR Šúrek.

    ĽSNS trestným oznámením reagovala na Dankove vyhlásenia, že predstaviteľom ĽSNS vyhlasuje vojnu a návrhom zákona chce docieliť rozpustenie strany. Predseda Národnej rady SR Andrej Danko pred časom avizoval, že si hodlá splniť svoju občiansku povinnosť a pôjde dať vysvetlenie príslušným orgánom v súvislosti s trestným oznámením.

    - Reklama -