Polícia reaguje na hraničné kontroly s Rakúskom. Masívna migrácia cez naše územie? Takto sa veci majú

    0
    Ilustračná foto (Autor: TASR)
    „V priebehu minulého týždňa boli aj na území Slovenska vykonávané kontroly vozidiel, v ktorých budeme aj naďalej pokračovať, pričom však neriešime masívnu migráciu cez Slovenskú republiku. Naďalej prebieha operatívna spolupráca s rakúskymi orgánmi,“ povedal Wäldl pre TASR.
     
    Rakúsky minister obrany Hans Peter Doskozil v rozhovore pre stredajšie (20.9.) vydanie nemeckého denníka Die Welt uviedol, že v rámci boja proti prevádzačom začalo Rakúsko s náhodnými kontrolami v blízkosti hraníc so Slovenskom.
     
    Dôvodom spoločnej akcie príslušníkov polície a armády má byť podľa neho skutočnosť, že čoraz viac prevádzačov sa snaží dostať utečencov na sever Európy cez Slovensko.
     
    „Situáciu v rámci nelegálnej migrácie sledujeme a vykonávame všetky dostupné a potrebné kroky, aby nedochádzalo k nelegálnym prechodom cez územie Slovenskej republiky. Slovenská republika nie je cieľovou krajinou pre nelegálnych migrantov tak, ako je to napríklad Rakúsko a z daného dôvodu predmetný nárast cudzincov za posledné obdobie neregistrujeme,“ skonštatoval Wäldl.
     
    - Reklama -