Polícia pripravuje mobilnú aplikáciu. Najprv ju otestujú v Bratislave

    0
    Ilustračné foto (Autor: TASR)

     „Mobilná aplikácia v rámci svojej funkcionality umožní privolať hliadku cez bezpečnostné tlačidlo v prípade, že by bol telefonát na 158 rizikový. Využitie aplikácie si viem predstaviť pri opakovaných incidentoch v centre Bratislavy, ale aj v prípadoch, keď je žena obeťou domáceho násilia a pred agresívnym mužom sa schová v inej miestnosti,“ povedal prezident Policajného zboru Milan Lučanský.

    Dodal, že aplikácia otvorí možnosti svedkom trestnej činnosti, ktorí sa budú môcť aktívne podieľať na nahlasovaní jednotlivých prípadov. Pilotná fáza aplikácie bude dostupná pre Bratislavu, v rámci ktorej sa aplikácia otestuje.

    „Technické parametre, funkcionality, spôsob zberu ďalších informácií od oznamovateľov trestných činov, ako aj bezpečnostné opatrenia pred zneužitím aplikácie budú verejnosti oznámené pri jej spustení,“ avizuje polícia.

    Aplikáciu plánuje polícia neskôr rozšíriť o funkcionality ako zasielanie notifikácií pri mimoriadnych udalostiach, ako je teroristický útok, streľba alebo prírodná katastrofa.

    Aplikácia tiež neskôr umožní vyhľadávanie policajných útvarov podľa hľadanej služby alebo prehľad nezvestných a hľadaných osôb.

    - Reklama -