Polícia prehovorila o Kočnerovi. Toto ho vo väzení nepoteší!

    0
    Kočner je pri prehliadkach osobne prítomný (Autor: facebook/ Polícia SR)

    Ako informuje Polícia Slovenskej republiky na svojej facebookovej stránke, Kočnera v utorok 16. októbra obvinil vyšetrovateľ finančnej polície zo zločinu krátenia dane. A to v súvislosti s predajom bytov a nebytových priestorov. Obvinené boli štyri osoby. „Trestné stíhanie vo veci začal vyšetrovateľ finančnej polície v júni 2016 (21. 6. 2016). Týkalo sa predaja 17 bytov a troch nebytových priestorov za jedno euro s DPH. Predávajúca bola spoločnosť, ktorej konateľom bol prvý z obvinených Peter Z. Kupujúci v tomto prípade bola firma, kde bol predsedom predstavenstva druhý z obvinených, Marian Kočner,“ napísali.

    Dodávajú, že k podobným predajom došlo aj v prípade ďalších 14 bytov či dvoch nebytových priestorov. „Aj tu bol rovnaký predávajúci, kupujúci bol ďalší z obvinených Viliam G. Preto 20. júla tohto roku vyšetrovateľ finančnej polície aj v tomto prípade začal trestné stíhanie, rovnako vo veci zločinu skrátenia dane a poistného.“

    Ako uvádzajú na sociálnej sieti, štvorlístok obvinených uzatvára žena Jana Š., ktorá mala zastupovať istú britskú spoločnosť. V jej prospech mali byť zapísané záložné práva na nehnuteľnosť Five star residence. „Záložné právo bolo dôvodom uzatvorenia zmlúv o postúpení pohľadávok v hodnote viac ako 36 miliónov eur,“ vysvetlili policajti.

    Trest na 12 rokov

    Podľa mužov zákona mal mať predávajúci Peter Z. vedomosť, aká je skutočná celková hodnota danej nehnuteľnosti. Išlo o sumu takmer 17 miliónov eur, pričom informácie zistili zo skladových kariet. Nehnuteľnosti však predal iba za dve eurá, čo je značne podhodnotená cena, čím mal podľa policajtov krátiť daň v sume viac ako tri milióny eur. K prevodu nehnuteľnosti malo prísť ešte v októbri roku 2011.

    „Za zločin skrátenia dane a poistného, z ktorého sú všetci štyria obvinení, hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. Okrem Mariana Kočnera, ktorý sa nachádza vo väzbe za inú ekonomickú trestnú činnosť, sú obvinení stíhaní zatiaľ na slobode,“ uzatvorili.

    Kočner bol v júni tohto roka daný do vyšetrovacej väzby v bratislavskom Justičnom paláci pre falšovanie zmeniek televízie Markíza. Do väzenia ho vzal Najvyšší súd SR na základe žiadosti prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Jána Šantu. Začiatkom októbra ho eskortovali do prísne stráženej väznice v Leopoldove. Údajne tak mali spraviť na základe výpovede jedného z obvinených v prípade vraždy novinára a jeho snúbenice, Zoltána Andruskóa. Podľa jeho slov si vraždu mal objednať Kočner. Viac sme o tom písali TU.

    - Reklama -