Polícia odmietla, že by bol Kočner podozrivý z prípravy vraždy poslanca Rajtára

    0
    Jozef Rajtár (Autor: OS)

    Galko spomenul to, že Kočner mal plánovať vraždu Jozefa Rajtára najprv na svojom profile na sociálnej sieti a následne aj v diskusnej relácii súkromnej televízie. Podľa podpredsedu SaS je zadokumentované, že podnikateľ sa svojho času vyjadril, ako dá “Rajtára zraziť autom”

    Exminister obrany zároveň vyzdvihol svojho kolegu za to, že napriek týmto vyhrážkam sa nedal zastrašiť. „Spolupracoval s políciou a Kočner je dnes v pekle a do pekla smeruje aj Bašternák. A (S)smerujú tam aj ďalší. Jožovou zásluhou,“ napísal Galko.

    Obrátili sme sa priamo na Jozefa Rajtára, ktorý pre Parlamentné Listy Galkove slová potvrdil. „Kontaktovala ma vtedy polícia s tým, že majú niečo veľmi urgentné. Povedali, že to nepočká a musia to so mnou ihneď riešiť. Povedali mi, že zachytili správu a majú aj nahrávku, že Marián Kočner sa snažil objednať si moju vraždu,“ opísal Rajtár s tým, že toto sa malo udiať ešte na jar tohto roku. 

    Následne mu podľa vlastných slov pridelili policajnú ochranu. Vyšetrovanie v tomto prípade podľa jeho informácií aktuálne stále prebieha. „Mám indície, že teraz sa to vyšetruje ako plánovanie vraždy,“ uzavrel Rajtár.

    Rozhovor s Jozefom Rajtárom o údajnej plánovanej vražde nájdete TU.

    Obrátili sme sa preto aj na políciu, či tieto informácie môže potvrdiť. „Národná kriminálna agentúra na základe vlastnej operatívnej činnosti získala informácie o možnom podozrení z trestného činu nebezpečného vyhrážania. V tejto veci nešlo o podozrenie z prípravy vraždy žiadnej osoby. Po preverení všetkých dostupných informácií vyšetrovateľ dňa 25. mája 2018 podozrenie z trestného činu odmietol, lebo nebol dôvod na začatie trestného stíhania. Voči uzneseniu nebola daná sťažnosť a stotožnil sa s ňou aj dozorujúci prokurátor,“ reagovalo Prezídium Policajného zboru. 

    Hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová zároveň uviedla, že informácie v súvislosti s poskytovaním ochrany polícia nikdy nezverejňuje. 

    - Reklama -