Polícia naďalej stíha dvoch poslancov ĽSNS. Čaká sa na rozhodnutie

    0
    Milan Mazurek s občanmi počas dňa otvorených dverí v slovenskom parlamente. (Autor: mr)

    „Vyšetrovanie predmetnej trestnej veci doposiaľ skončené nebolo, nachádza sa v štádiu prípravného konania,“ povedal Wäldl pre TASR.

    Polícia obvinila Stanislava Mizíka z trestného činu výroby extrémistických materiálov v jednočinnom súbehu s trestným činom hanobenia národa, rasy a presvedčenia.

    Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vzniesol poslancovi obvinenie v apríli tohto roka. Polícia vtedy zaisťovala dôkazy aj v jeho poslaneckej kancelárii, a to aj za jeho účasti.

    Obvineniu v súčasnosti čelí aj ďalší poslanec parlamentu za ĽSNS Milan Mazurek. V tomto prípade polícia ukončila minulý mesiac vyšetrovanie a spisový materiál spolu s návrhom na podanie obžaloby predložila dozorujúcemu prokurátorovi. „Prokurátor po preštudovaní návrhu vyšetrovateľa a celého vyšetrovacieho spisu rozhodne o ďalšom postupe,“ povedala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

    Podľa medializovaných informácií sa mal Milan Mazurek dopustiť trestného činu vo vysielaní žilinského súkromného rádia, kde mal v diskusii vysloviť viaceré výroky na adresu Rómov, imigrantov, Arabov i islamu.

    - Reklama -