Poliak Kaczyňski sa obul do Merkelovej. Pre utečencov

    0
    Zástava Poľska (Autor: APL)
    Jaroslaw Kaczyňski v podstate vedie vládnu stranu Právo a spravodlivosť, hoci sa premiérkou Poľska stala Beáta Szydlová.
     
    Obaja spomenutí politici sa zhodujú v jednej veci. Poľsko sa podľa nich nepodvolí a nebude prijímať migrantov z Talianska či Grécka, ako to požaduje EÚ.
     
    Kaczyňski je presvedčený, že migračnú vlnu odštartovala nemecká kancelárka Angela Merkelová tým, že otvorila brány Sýrčanom. Preto sa za Sýrčanov začali vydávať aj utečenci, ktorí niekedy ani netušili, kde Sýria leží.
     

    Európu sme utečencom neotvorili my, ale pani Merkelová a je to teda pani Merkelová a Nemecko, kto musí niesť zodpovednosť za utečencov, a nie Poľsko,” uviedol Kaczyňski v rozhovore pre verejnoprávnu TVP Info.

     
    Celý článok v angličtine nájdete TU.
     
    Agentúra tiež pripomína, že si EÚ väčšinovým hlasovaním stanovila prerozdeliť asi 160-tisíc utečencov. Toto prerozdeľovanie sa však nedarí.
     
    Okrem iného aj preto, že Poľsko odmieta utečencov prijať. Rolu hrá iste aj to, že utečenci z Blízkeho východu a z Afriky chcú často zamieriť len a len do Nemecka, ktoré vnímajú ako zasľúbenú krajinu.
    - Reklama -