Poliačik: Kiska bol naj! O prvé miesto sa delí s Havlom

    0
    Andrej Kiska a Martin Poliačik (Autor: TASR)

    Prezident SR Andrej Kiska oznámil v utorok, že nebude kandidovať v budúcoročných prezidentských voľbách, pričom dodal, že na jeho rozhodnutie vplývalo viacero okolností. Ako vyplýva z jeho vyjadrení, z politiky sa úplne stiahnuť neplánuje.

    Kiska chce o svojej budúcnosti informovať po komunálnych voľbách. „Na začiatok novej, lepšej éry nestačí iba zmena vlády. Slovensko potrebuje aj zmenu vládnutia. Cítim osobnú zodpovednosť za to, aby som takejto zmene pomohol. Politický zápas, ktorý som začal v roku 2014, nepovažujem za skončený. Budem premýšľať, ako čo najlepšie využiť dôveru ľudí. Aby som pomohol spojiť tých, ktorí sú nielen ochotní, ale aj schopní vládnuť zodpovedne aj slušne. Viac o týchto plánoch vám poviem po komunálnych voľbách v tomto roku,“ ukončil svoj prejav Andrej Kiska. Viac sme o tom písali TU.

    Kiska sa delí o prvé miesto s Havlom

    Podľa poslanca Martina Poliačika, ktorý odišiel zo SaS do Progresívneho Slovenska, bol Andrej Kiska od vzniku Slovenska najlepším prezidentom, akého sme zatiaľ mali. „Ak sa ale budú počítať všetci prezidenti, ktorých sme zažili, u mňa si Andrej delí prvé miesto s Václavom Havlom,“ napísal na sociálnej sieti.

    Poliačik hovorí, že nie je rád, že Kiska nebude opätovne kandidovať, ale jeho rozhodnutie rešpektujem. „Je to vyjadrenie slobody v myslení a rozhodovaní a javí sa ako výrazný protiklad k nesvojprávnemu zmietaniu sa vo víre udalostí, ktoré v týchto dňoch vidíme u poslanca Fica,“ uviedol poslanec.

    Poliačik: Mám veľkú radosť, že s prezidentom sa v politike nelúčime

    „Veľmi vítam jeho odhodlanie spolupracovať na začiatku novej politickej éry na Slovensku. Ako sám povedal, ´aby pomohol spojiť tých, ktorí sú nielen ochotní, ale aj schopní vládnuť zodpovedne a slušne´. Udalosti posledných týždňov jednoznačne ukázali, že dopyt po tom na Slovensku jednoznačne existuje,“ dodal Poliačik s tým, že z rovnakých dôvodov, ako vzniklo Progresívne Slovensko.

    Bývalý saskár zároveň dodáva, že „má veľkú radosť, že sa s Kiskom v politike nelúčime“. „Musíme len počkať na cestu, ktorú si v nej vyberie. Na rozdiel od poslanca Fica, slobodne,“ uzavrel Martin Poliačik.

    - Reklama -