Pôjde Fico z kola von? Premiéra dnes budú odvolávať. Kaliňák v tom už nie je sám

    0
    Premiér Robert Fico (Autor: ReproFoto: Facebook)

    Fica a Kaliňáka chce opozícia odvolať pre daňovú kauzu Ladislava Bašternáka. Kaliňák je podľa opozície na Bašternáka prepojený a pomáhal nevyšetreniu jeho daňových podvodov. Fico má zase podľa opozície pykať za to, že Kaliňáka neodvolal, kryje ho a podporuje korupčné prostredie. Slovensku navyše podľa opozície robí hanbu tým, že býva v byte, ktorý mal Bašternák postaviť zrejme z daňových podvodov.

    Schôdza ku Kaliňákovi sa začala vo štvrtok 30. júna. Danko ju však prerušil po tom, čo líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič priniesol do pléna transparent s fotografiami Bašternáka a Kaliňáka a s heslom “Slušní ľudia platia dane, zlodeji si žijú za ne”.

    Danko Matoviča viackrát vyzval, aby plagát zobral preč, spomínal napríklad, že Kaliňák nedal na zverejnenie fotografie súhlas. Podľa neho nezákonný transparent je prekážkou v pokračovaní schôdze. Danko nechal Matovičovi čas na jeho odstránenie. Keďže tak šéf Obyčajných neurobil, predseda parlamentu schôdzu prerušil.

    Na druhý deň po rokovaní poslaneckého grémia Danko vyhlásil, že schôdza musela byť prerušená, lebo v rokovacej sále parlamentu hrozil fyzický konflikt. Opozícia to popiera a poslankyňa SaS Anna Zemanová už do parlamentnej podateľne doručila podnet pre Mandátový a imunitný výbor NR SR na začatie disciplinárneho konania voči predsedovi parlamentu. Zemanová je totiž presvedčená, že Danko mimoriadnu schôdzu prerušil svojvoľne.

    - Reklama -