Podrobnosti o vrahovi z Egypta: Bol to vraj fanatický moslim. Vraždil ženy, ktoré boli na verejnosti bez manžela, a dokonca nezahalené

    0
    Egypt (ilustračné foto) (Autor: Facebook, The World)
    Muž, ktorý žil pred časom niekoľko mesiacov v Saudskej Arábii, pri svojom piatkovom útoku zabil dve Nemky (56 a 65 rokov) a zranil okrem iného tiež jednu Češku. Ako uviedol vplyvný egyptský denník Aš-Šurúk, útočník vyznával ideológiu blízku Islamskému štátu.
     
    Odvolával sa vraj na islamské právo šaría, keď ženy nemajú právo vychádzať von bez sprievodu manžela, brata či otca. Na verejnosti potom majú byť len zahalené.
     
    Aj napriek tomu zatiaľ egyptská prokuratúra nepotvrdila, či išlo o terorizmus. Podľa jej slov je na takéto rozhodnutie zatiaľ príliš skoro.
     
    Agentúra DPA potom uvádza, že muž podľa egyptskej tajnej služby konal na príkaz Islamského štátu, ktorý vyzýval na zabíjanie cudzincov. Výzva sa mala objaviť na internete.
     
    Zatiaľ sa však nepotvrdilo ani to, že by bol útočník v styku s Islamským štátom.
     
    Susedia uvádzali, že muž, ktorý študoval ekonómiu, nebol členom žiadnej politickej alebo teroristickej skupiny. Do Hurghady dorazil v piatok ráno autobusom a zháňal vraj prácu. Nôž, ktorým popoludní vraždil, si vraj zaobstaral na mieste.
     
    Celý článok TU.
    - Reklama -